Sådan fjerner du rust fra betonfliser

Betonfliser med rust er ikke et kønt syn.

Rustpletter på terrassefliserne

Til en af vores læseres skræk og rædsel, har hans havemøbler været skyld i rustpletter på hans nye terrassefliser. Han skrev til debatten for at få gode råd af andre læsere.

Rustløser og oxalsyre

På debatten blev der taget hånd om problemet og læsere fra nær og fjern, kom med deres bedste råd til fjernelsen af rust. Blandt mange andre gode råd, foreslog en læser, at der skulle bruges rustløser, som også bruges til biler: ”Køb noget rustløser – det, som bruges til biler – og lad det virke. Kom derefter motorrens på og lad også det virke, og vask til sidst med sæbevand, det skulle kunne tage det”, skriver hun.

Senere i debatten foreslår en anden læser, at oxalsyre er genialt til at fjerne bl.a. rustpletter”. Oxalsyre kan købes i de fleste velassorterede byggemarkeder samt farvehandlere. Bare følg vejledningen på emballagen”, skriver han.

Andre læsere tilkendegiver deres enighed i forhold til oxalsyre: ”Opløs 100 g oxalsyre i en liter vand og dup/gnid på pletten og vask efter med vand, det skulle gerne virke”, oplyser de. “Ellers så spørg hos Matas eller Silvan om brugen, når du køber det.”

Mest læste artikler