Er din indkørsel stærk nok?

Din indkørsel kommer ud for styrkeprøver hver dag. Bilen er tung og stiller krav til belægning og underlag. Gør det rigtig første gang!

Indkørslen tjener to vigtige formål. Den skal give et solidt underlag for kørsel og parkering med selv tungere biler, men den er også en vigtig del af det første indtryk, gæsterne får af huset og haven. Belægningen skal derfor være robust og samtidig passe i stil og farvevalg. Det vil typisk være en god idé at vælge mere klassiske materialer og mønstre til ældre huse, mens du godt kan være mere sprælsk og dristig, når det drejer sig om nyere huse.
Natursten, betonsten og andre belægninger har hver deres fordele og ulemper, og der er også betydelig forskel på materialepriserne. Jævne belægninger med større fliser vil være meget nemmere at holde rene og pæne i det daglige og fri for sne om vinteren, mens rustikke natursten og grus eller skærver kan være vældig charmerende.

Naturens egne er bedst

En kørebanebelægning udsættes for meget større belastning end gangstier og terrassebelægning. Derfor er det vigtigt, at du vælger sten, der kan tåle vægten af køretøjer. Visse natursten som især granit er meget solide, og betonsten og fliser på mindst 6 centimeters tykkelse er også velegnede, men for at være helt sikker skal du tjekke med leverandøren af stenene.

Mindst lige så vigtigt er underlaget for belægningen. Der skal graves tilstrækkelig jord væk og opbygges et jævnt, fast underlag i flere lag.
Mange vælger at få professionelle til at udføre arbejdet, men det er også muligt at gøre det selv ved at leje det nødvendige værktøj og følge arbejdsvejledningerne omhyggeligt.

Granit holder i tusind år

Kløvet granit ses oftest i form af chaussésten, terninger på ca. 10 x 10 x 10 cm. Granit fås også som de mindre mosaiksten, de større brosten eller som endnu større klostersten. Granit fås i rød, gul, grå og blå og er så robust, at den i praksis er uopslidelig. Derfor er det også muligt at købe brugte granitsten til en billigere penge. Granit lægges sædvanligvis i klassiske mønstre, men kan også effektfuldt kombineres med fx betonfliser.

Mest læste artikler