Bliv klar til sommeren: Sådan gør du terrassen fin

Efter en lang og kold vinter er det tid til at gøre terrassen klar til varmere tider. Det behøver ikke at være så svært. Her får du nogle gode råd af en fagmand.

En terrasse en sommerdag

Foråret er over os, og sommeren nærmer sig. Men terrassen trænger nok til en omgang. Så hvad gør du nu?

Et godt sted at begynde er terrassefliserne.

  • – Efter en lang vinter trænger de fleste fliser til en kærlig hånd, fordi de våde og kolde vejrforhold sætter sine spor på terrassefliserne og havemøblerne i vinterens løb. Man kan derfor med fordel benytte forårets ankomst til at gøre terrassen klar til brug og få bugt med de tilbagevendende følgevirkninger af vinterhalvåret, siger Kjeld Kure fra klinke- og flisevirksomheden Mosaikhjørnet i en pressemeddelelse.

Grønne alger og ukrudt på fliser og havemøbler er for eksempel fænomener, som mange danskere kender til.

Hvis man lader stå til, risikerer man at stå med en ujævn belægning, som det vil kræve algefjerner eller højtryksrenser for at komme til livs.

  • – Vi oplever i stigende grad, at danskerne efterspørger keramiske fliser, som er slidstærke og lette at vedligeholde. Fliserne kan blot vedligeholdes med en stiv kost og vand efter behov og er derfor en langvarig og mere miljøvenlig løsning til terrassen, siger Kjeld Kure.

Selvom foråret er over os, kan man stadig opleve nattefrost. Men det er der også råd for.

Man kan fylde blomsterkrukkerne med hårdføre planter og blomster, som kan tåle frost. De skaber også en hyggelig og indbydende stemning på terrassen.

Læs også: Algefjerner – sådan fjerner du alger på hus, trappe og terrasse

Læs også: Sådan bygger du selv en træterrasse

Mest læste artikler