Derfor skal du bruge tapetklister til at rengøre terrassen

Rengøring af trædækket eller terrassen med brug af tapetklister tager lidt tid, men det er umagen værd. Metoden er desuden både skånsom og effektiv.

Bland tapetklister i rensevæsken

De fleste med have har et trædæk eller en træterrasse af en eller anden slags. Den slags skal jævnlig renses og rengøres. Særligt om foråret efter en kold og våd vinter er rensning af trædæk obligatorisk.

Hvis dækket er af træ, er rengøring med højtryksrenser unægteligt ekstremt effektivt. Men det høje vandtryk kan skade træets forholdsvis bløde overflade. 

Derfor: Lav en blanding af vand, kaustisk soda og tapetklister, så skal du se – rengøringen af trædækkene vil gå som en leg!

Blandingsforhold

Bland 50 gram kaustisk op i 1 liter vand (ikke omvendt). Kaustisk soda er en stærk base, så pas på huden og brug handsker. Beskyt også øjnene. Tilsæt lidt tapetklister, så blandingen ikke løber.

Sådan rengør du trædækket 

1. Er dine trædæk ekstra indgroede med snavs og skridt, skal du lave en blanding af kaustisk soda og tapetklister. Hæld den ud over trædækket, og lad det stå og trække nogle timer. Og hvorfor lige tapetklister? Jo tapetklister binder vandet, så det ikke siver væk fra trædækket så hurtigt. På den måde kommer iblødsætningen af trædækket til at vare og virkere længere. Det er det samme princip, som du følger, når du sætter en beskidt opvask i blød i sæbevand. Det går skidtet til at slippe lettere.

2. Den absolut bedste og mest skånsomme rengøring af trædækket er et mildt rengøringsmiddel med brun sæbe og en god gammeldags skurebørste. 

3. Ved særligt vanskelige pletter og flager kan du også bruge klorin

4. Er trædækket plaget af mange alger og meget mug, så kan det være på sin plads at bruge et særligt algemiddel.

5. Har du tænkt dig at bruge en højtryksrenser, så benyt et af de mundstykker, der fulgte med som tilbehør, for at gøre så lidt skade som muligt på trædækket. 

6. Når trædækket er helt rent og tørt, er det på tide at give det et beskyttende lag olie. Lad trædækket tørre nogle dage, før du gør dette. Husk, at hvis trædækket er af trykimprægneret fyrretræ, så vil det blive mærkere i farven af olien. 

Læs også: Sådan bygger du selv en træterrasse

Mest læste artikler