DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Gør terrassen sommerklar

Der er ikke noget så dejligt som at nyde solen udendørs, men algevækst på terrasser, gangarealer og indkørsler kan tage toppen af sommerglæden. Heldigvis er det let at få smukke, rene fliser igen med den rette behandling. 

Det ofte temmeligt fugtige danske vejr giver den optimale grobund for flisepest, skidt og smuds på udendørs fliser. Særligt nordvendte terrasser og fliser, der ligger i skygge, er udsatte for uskønne grønne, sorte og hvide pletter, der tager toppen af lysten til at smide sig i en lænestol og nyde solen på terrassen. 

Mange haveejere forsøger i første omgang at rense fliserne selv, oftest med en højtryksspuler, men det er sjældent en optimal løsning. Hvis man ikke er opmærksom på det rette tryk og den rette afstand, risikerer man nemlig let at ødelægge flisernes øverste lag, og dermed gøre dem mere modtagelige overfor netop den snavs, flisepest og algebelægning, man ønsker at undgå. På sigt risikerer man ligefrem at ødelægge fliserne, blandt andet på grund af risikoen for frostskader, når vand trænger ned i de porøse flader.  

Forlæng flisernes levetid

Derfor anbefales det altid at sætte fagfolk på opgaven, der med det rette udstyr og know-how kan rense fliserne nænsomt med et holdbart og ensartet resultat. ALGE-STOP.dk har siden 2007 arbejdet med at udvikle særlige midler til oprensning og imprægnering, der er så effektive, at firmaet yder hele 15 års garanti mod både flisepest og dybtgående alger efter endt behandling. 

Særligt en god imprægnering er vigtig, fordi den går ind og beskytter stenen, så den ikke så let tager imod smuds. Fuldkommen som når man imprægnerer sine sko som beskyttelse mod regn, rusk og snavs. Imprægneringen beskytter desuden mod frostskader, da den forhindrer vand i at trænge ind i porøse fliser. Det er kraftigt med til at forlænge flisernes levetid. 

ALGE-STOPs 15 års garanti forudsætter en aftale om en årlig opfølgende desinficering af det behandlede område. Til gengæld er det eneste du selv skal gøre som fliseejer at feje en gang fugesand hen over fliserne efter endt behandling, for at forhindre at græs og andre planter kan gro op i de oprensede furer.  

Lang sæson for fliserens 

Mange haveejere er bekymrede for at belaste deres have og udendørs opholdsarealer med unødvendig skadelig kemi, men ALGE-STOPs imprægnering er vandbaseret og afgiver ikke skadelige kemikalier. Faktisk er den så ren, at man uden problemer kan tage terrassen i brug tre timer efter endt behandling. 

Er man lidt sent ude i forhold til at få renset sine fliser, er det heller ikke noget problem. ALGE-STOP.dk udfører oprensning helt frem til starten af oktober, hvor vejret typisk bliver for koldt og vådt til at fliserne kan nå at tørre tilstrækkeligt op. Udføres fliserens sidst på sæsonen, er fliserne klar til de tidligste forårsdage året efter. 

ALGE-STOP.dk er Danmarks største firma på området, med over 7000 faste kunder, der tæller både private haveejere og erhvervsgiganter som LEGO og Danfoss. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler