Foråret står for døren, så giv terrassen en kærlig hånd

Foråret nærmer sig med raske fjed, så det er nu, du skal begynde at klargøre udeområderne. Så står de nemlig klar til brug, når du har lyst til at være udenfor og nyde forårsvejret. 

Foråret er ved at være over os, og det betyder, at vi lige så stille trækker udenfor i takt med, at de lyse timer bliver flere, og temperaturen stiger. 

Men inden du kan komme i gang med de hyggelige stunder, trænger din terrasse garanteret til lidt kærlighed. 

Den våde vinter har sikkert sat sit præg på din terrasse, men det kan du sagtens få bugt med hurtigt, ved at følge nedenstående tips og tricks.

Sådan bliver din terrasse så god som ny!

1. Fjern flisepest

Hvis du har fliser på terrassen, kan du starte ud med at give dem en ordentlig omgang. Fjern mos og ukrudt mellem fliserne, fej jord og skidt væk og spul derefter fliserne med haveslangen. Er dine fliser fyldt med flisepest, er det en god idé at bruge fliserens eller en terrasserenser som kemikaliefrit alternativ. Brun sæbe og knofedt kan også hjælpe mod flisepest, men vær opmærksom på, at det er hårdt arbejde.

2. Kom algerne til livs

Ovenpå den våde vinter er de fleste træterrasser dækket af alger, som heldigvis er ganske nemme at slippe af med ved at skrubbe grundigt med skurebørste og trærens. 

3. Vedligehold træ og fliser

Når din terrasse ser ud, som du gerne vil have, er det tid til at pleje den, så den holder sig godt gennem hele sæsonen, hvilket samtidig vil lette arbejdet til næste år. Når træet er blevet godt tørt, kan du behandle terrassen med olie eller træbeskyttelse, og har du fliser, kan revnerne fyldes med fugesand, der hjælper dig i kampen mod ukrudtet.

4. Gå havemøblerne efter

Inden du smækker benene op, skal terrassemøblerne have en tur. Er de af plastik, kan rengøring klares med en spand sæbevand og en klud. Skal det være nemt, kan du med fordel bruge en højtryksrenser. Er de derimod af træ, kan det være en god idé at slibe dem ned med sandpapir og derefter give dem en gang olie. Husk, at olien skal have lov til at tørre ordentligt ind, inden de tages i brug eller udsættes for regn.

 

Kilde: Pressemeddelelse fra Biltema

Mest læste artikler