Sådan får du let blomstrende succes på terrassen

En terrasse er en oplagt mulighed for at bringe havens liv endnu tættere på din bolig. Det giver liv, farver – og måske endda spiselig høst. Gå efter dine og sæsonens plantefavoritter.

Farverige blomster- og plantekrukker er en oplagt mulighed for at skabe ekstra liv på terrassen, og med det rigtige forarbejde har du mulighed for at få succes med et hyggeligt uderum med sommerfugle og summende liv.

Ifølge Kamilla Høy, der er planteekspert hos Plantorama, er det dog vigtigt, at man grundigt overvejer, hvad planen er for terrassen, inden man kaster sig ud i projektet, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Hun giver fem råd til succes med blomster- og plantekrukker, så du kan nyde på synet på terrassen hele sommeren.

Fem gode råd til blomster- og planter uden for dit vindue

  1. Tænk vejrforhold. Når du skal vælge planter til terrassen, skal du huske at tænke over, om placeringen er nord- eller sydvendt og om planterne vil få fuld sol eller mest skygge. På den måde undgår du afbrændte blomster.
  1. Husk grundreglerne. Husk dræn i bunden af dine krukker, så overskydende vand kan løbe ud og ikke skaber råd i rødderne. Husk desuden en stor underskål, den korrekte størrelse krukke og masser af muld.
  1. Vælg dem du bedste kan lide. Gå efter dine favoritter, men vær åben overfor, at ofte er sæsonplanter ikke så dyre, og giver gode resultater – og så giver det god mening at eksperimentere og samtidig skifte ud lidt oftere uden at få dårlig samvittighed.
  1. Sæt et mål for krukkerne. Ikke alle planter stortrives i potter, men de fleste krydderurter er et sikkert og spiseligt valg, både de typiske nordiske som timian og mynte, men også sydlandske som rosmarin. Er du til summen af bier og sommerfugle, så er lavendler og bonderoser et godt valg
  1. Ikke alle planter og blomster egner sig til krukker. Stauder vil eksempelvis gerne have god plads. Omvendt vil tropiske og sæsonaktuelle planter, så som brændende kærlighed, paletblad og eukalyptus, som ikke kan overleve i haven, stortrives med kærlighed og omsorg på terrassen.

– Krukkeplanter kommer med deres sæt udfordringer hvor, at de skal vandes og gødes mere hyppigt end planter i bedene. Men sammensætter man de rigtige planter, kan man skabe et rigtig hyggeligt miljø med små kroge, hvor planterne kommer helt tæt på huset, hvilket man kan få megen glæde af, siger Kamilla Høy.

Du kan spørge i dit lokale plantecenter, hvilke blomster, der egner sig til den enkelte haves forhold.

Mest læste artikler