Sådan skaber du hygge på terrassen

Om foråret og sommeren er det oplagt at nyde livet på terrassen – også om aftenen. Det er en god idé at indrette uderummet fleksibelt, så du let kan flytte rundt efter behov. Med bl.a. puder, gulvtæpper og lanterner kan du få hyggen til at brede sig på din terrasse.

Om sommeren bliver hjemmet udvidet med et ekstra rum, terrassen, hvis loft er himlen, og hvis vægge er alt det grønne.

Skab et ekstra rum om sommeren

Om sommeren bliver hjemmet udvidet med et ekstra rum, terrassen, hvis loft er himlen, og hvis vægge er alt det grønne. Med få midler kan du indrette din terrasse og gøre den ekstra hyggelig, så den indbyder til rigtig mange timers afslapning.

Afskærmning med læskærme eller blomsterkummer

Brug læskærme eller blomsterkummer med ikke alt for lave planter til at afskærme terrassen med – eller til at skabe små ”rum” på den store terrasse. Kummer med hjul under er en god idé, så du hurtigt kan flytte rundt på dem, når der skal være plads til den store fest – eller når du fx for en eftermiddag vil skabe et hyggeligt grønt læsehjørne på terrassen.

Brug puder, puffer og tæpper

Nogle store gulvpuder eller puffer og flere små borde hist og pist giver fleksibilitet og lægger op til uhøjtidelig afslapning for store og små. Det hygger også at give terrassen lidt stuepræg med fx et tæppe under havebordet og stolene.

Bedst egnet er et af de smarte plastiktæpper, der til forveksling ligner et indendørs-tæppe. Den slags flettede tæpper kan fås i flere forskellige størrelser, farver og mønstre. De er bløde at gå på, er slidstærke og kan tåle vind og vejr, så du ikke behøver at tage dem ind om aftenen.

Lyskilder med LED

Lys i flere niveauerTil stuepræget hører også lamper med rigtige lampeskærme og LED som lyskilde. De oplades om dagen via et solcellepanel og er så klar til at lyse op, når mørket falder på. Der skal også masser af levende lys til, når det bliver mørkt, i form af fakler, lygter og lanterner.

Det giver en fantastisk stemning, hvis du lader lyset lyse op i flere niveauer – sæt lyskilderne på terrassegulvet og bordene, og hæng dem op i parasollens tværribber. En balje med vand, flydelys og afklippede blomsterhoveder puster ekstra til den hyggelige stemning.

Bålfad skaber hygge og varme

Husk, hvis du har træterrasse, at der skal lægges en metalplade eller et lag fliser nedenunder. Hvis du supplerer med nogle dejligt varmende vattæpper og hotte drinks, kan aftenen på terrassen let blive meget lang.Varme skal der også til, hvis du skal opholde dig på terrassen til ud på de små timer. En markise, en parasol eller et sejl, der tager duggen, er et must. Derudover kan det være nyttigt med en terrassevarmer – eller måske et bålfad, som du og familien kan samles om. Det varmer og lyser op – og flere af disse bålsteder er også beregnede til at tilberede mad på.

Læs også: Sådan bygger du selv en træterrasse

Mest læste artikler