Skab hygge på terrassen med krukker, lys og bål

Terrassen er sommerens omdrejningspunkt for afslapning og hygge. Ofte er det den sidste detalje, der gør forskellen - så skru op for hyggen med blomsterkrukkerne, indbygget lys i terrassebrædderne eller bålfadet alle kan samles om.

Lav hul til træet

Gror der et træ, hvor terrassen skal bygges, eller vil du gerne have et træ på terrassen? Så skær et hul til det i træplankerne, eller lav plads mellem fliserne. Husk at lave plads nok til, at træet kan vokse i hullet.

Bålfad til hygge-mad

Bålfad giver varme og giver gløder til snobrød eller til ristede skumfiduser. Prøv at lægge den ristede skumfidus sammen med et godt stykke pålægschokolade mellem to kiks (gerne grahamskiks).

Tre ting, der hygger

  • Er terrassen høj, så lav brede trapper, som du kan bruge som ekstra siddepladser.
  • Uanset vejret er en plaid uundværlig, hvis hyggestunden på terrassen skal forlænges.
  • Olielamper, levende lys og lanterner er en klassisk, men uundværlig mulighed for at forlænge tiden udenfor.

Kontrast med blomster

Blomster og urter i krukker er uundværlige på terrassen. Prøv at skabe flotte kontraster – her er fx valgt en rød kornel, der er placeret op ad en sort væg. Du kan også sætte krukkerne på et blomsterbord med hylder. 

Indbyg lys i trappen

Skal der indlægges lys i trappen eller langs kanten af terrassen, så brug LED-lys. De fås så tynde som 6,5 mm og kan derfor bruges til stort set alle tykkelser terrasser, og de har en lang levetid (op til 100.000 timer). Du kan også hænge hyggelige lyskæder op.

Skifer sætter stilen

Du kan skabe en sydlandsk stemning på din egen terrasse ved at beklæde en væg med skifer i forskellige farver og brudflader. Til den viste mur er brugt norske skiferplader, og den er bygget af en stenhugger.

Nye puder og plaider 

Nye puder i fine farver eller mønstre giver terrassen et farveløft. Lader du et par plaider ligge frit skaber det både hygge og er praktisk til de kølige aftener. 

Læs også: Sådan bygger du selv en træterrasse

Mest læste artikler