TEST: Sådan får du trådløst internet i selv det fjerneste hjørne af haven

Det er ikke altid let at få WiFi'en til at dække hele huset - endsige at få forbindelsen med  ud i drivhuset eller hængekøjen. Vi har testet Netgears løsninger på begge udfordringer.

Internet i haven

Klokken nærmede sig 22 og mørket var faldet på, da jeg modtog en bekymret SMS fra min nabo. “Der er et meget mærkeligt lys i jeres have…”.

I dagslys havde jeg sat Netgear Orbi Outdoor op, og nu, da mørket var faldet på stod den lille hvide klods i min have og lyste.

Heldigvis var det ikke mere end et tryk på en knap kunne klare, og i de efterfølgende dage kunne apparatet så stå sin prøve.

Jeg har længe haft problemer med internetforbindelsen i mit nuværende hjem. Det eneste stik netudgang findes i soveværelset i den ene ende af huset, og det har betydet hakkende internet i stuen og spisestuen i den modsatte ende, mens det at tage computeren med ud på terrassen en lun forårsdag har været ren utopi.

Derfor var det ikke svært at se mulighederne da Netgear henvendte sig, og tilbød at vi kunne teste deres indendørs MESH-netværk Orbi RBK20, samt deres udendørsenhed Orbi Outdoor til test.

RBK20 består af en router og en satelit, der tilsammen skulle give WiFi-dækning på 250 m2.  Orbi Outdoor består af yderligere en satelit der giver 175m2s dækning. Den er bygget til at kunne stå udendørs, og har desuden den fordel, at den ikke partout skal forbindes med andre Netgear-produkter, men også kan tages i brug, hvis man har indendørs wifi-dækning fra en anden producent.

 

Dommen: Hurtigere net i hus og have

Virker det så? Det korte svar er ja, imponerende godt!

Efter at have testet de to systemer i en lille måned har det klart løftet hastigheden og stabiliteten af internettet i mit hjem. Hvor jeg før flere gange dagligt måtte gå ind i et andet lokale eller slå WiFi’en fra på telefonen, hvis jeg skulle slå noget op, mens jeg sad i min sofa, har jeg ikke oplevet et eneste udfald i perioden.

Opsætningen af det indendørs netværk gik gnidningsfrit og der gik mindre end en halv time fra jeg åbnede pakken til jeg havde sat de routeren og satelitten op.

Design er jo i høj grad et spørgsmål om smag, jeg finder enhederne pæne, men derudover er det en fordel at de to enheder ikke “skriger” voldsomt i hverken farve eller udtryk og falder fint i et med resten af indretningen.

Anderledes opmærksomhedskrævende var Orbi Outdoor – i første omgang i al fald. Installationen drillede lidt i første omgang, da jeg ikke kunne få ordentlig forbindelse fra routeren og til det område af haven, hvor jeg havde valgt at udendørsenheden skulle placeres.  Egentlig var der blot omkring 10 meter mellem de to enheder, men et par betonvægge drillede, og derfor måtte jeg i stedet parre den med Orbi-satelitten, der stod lidt bedre placeret i forhold til haven.

Men efter det lykkedes – og efter jeg fandt knappen til at slukke for LED-lyset – har det været en ren fryd at være online i haven og mit internet følger mig sågar når jeg er på besøg hos naboen.

Netgear Orbi Outdoor har en vejledende udsalgspris på 2499 kroner

Netgear Orbi RBK20 har en vejledende udsalgspris på 2049 kroner

Mest læste artikler