Maling – ude

Gode udendørs malertips

Skal du i gang med maling ude? Så er der lige et par ting, du skal sætte dig godt ind i, før du går i gang. Det kræver nemlig knofedt eksempelvis at male udendørs træværk, og det er også vigtigt at have de helt rigtige materialer og redskaber, inden du påbegynder et malerprojekt.

Læs mere

Skal du bruge sprøjtemaling eller bruge pensel?

Du kan eksempelvis vælge mellem om plankeværket skal sprøjtes eller strygemales. Der er en række forskellige fordele og ulemper ved begge ting. Det samme skal du overveje, når du gerne vil påføre træbeskyttelse. Sprøjtemaling kan nemlig være en rigtig god idé, hvis du gerne vil spare tid. Men der er også nogle situationer, hvor det er bedst at bruge den gode gammeldags malerpensel i stedet. Du får her den bedste guide til, hvornår du skal vælge sprøjtemaling, og hvornår du skal vælge malerpensel.

Brug miljømærket træbeskyttelse

Hvis du gerne vil male så ”grønt” og miljøvenligt som overhovedet muligt, så skal du sørge for at finde træbeskyttelse med EU-mærket Blomsten samt det nordiske Svanemærke. Flere og flere store producenter af malervarer har lanceret træbeskyttelse med de miljøvenlige mærker. Mærkerne garanterer blandt andet, at produkterne er blandt de mest miljø- og sundhedsvenlige på markedet.

Sådan plejer du bedst træværket

Det er vigtigt at pleje træværket, så det kan stå i så mange år som overhovedet muligt. Der er derfor en række forskellige ting, du skal holde øje med for at sikre, at du har et sundt og stærkt træværk.

Sørg blandet andet for at kigge trækonstruktionens detaljer efter, og sørg for at få fjernet alger, hvis de dukker op. Det er desuden også vigtigt, at du sørger for at give træværket den bedste overfladebehandling. På den måde sikrer du, at træet ikke optager for meget fugt. En god overfladebehandling stopper desuden også træødelæggende svampe og andre overfladebegroninger som eksempelvis skimmelsvampe.

Gode tricks til udendørsmaling

Skal huset, plankeværket, skuret eller carporten males? Så skal du først og fremmest klargøre alt det, du skal bruge, når du skal i gang med at male. Den korrekte afdækning er også en del af den helt rigtige forberedelse. Det kan blandt andet være en fordel at fjerne hængsler, postkasser eller husnumre, så malerarbejdet bliver nemmere.

Du skal også sørge for at finde det helt rigtige værktøj. Valget af pensel er blandt andet afgørende for det færdige resultat. Du finder her de bedste tips og tricks til, hvordan du finder det bedste værktøj og de bedste materialer til det udendørs malerprojekt.

Mal grønt med miljøvenlig træbeskyttelse

Mal grønt med miljøvenlig træbeskyttelse

Skal træværket have en tiltrængt omgang træbeskyttelse i løbet af sæsonen? Men er du bekymret for at stå og sjaske kemi ned på planter og plæne? Så vælg miljøvenlig træbeskyttelse og mal løs med god samvittighed.

Den hurtige guide til at male udendørs
male udendørs

Den hurtige guide til at male udendørs

Hvornår og hvordan er det nu lige, du skal male udendørs træværk for at få det bedste og mest holdbare resultat? Få svarene her.

idenyts Gør-det-selv favoritter: Maling & tilbehør – her er de nominerede

idenyts Gør-det-selv favoritter: Maling & tilbehør – her er de nominerede

Brand: FlüggerProdukt: Dekso 1 Ultramat Dekso 1 Ultramat har særlige egenskaber som kombinerer funktion og æstetik medkompromisløs kvalitet. Den er naturligvis svanemærket, og giver det matte moderne look der passer ind i et ethvert opholdsrum. Dekso 1 Ultramat er en 100% acryl væg- og loftmaling og i øvrigt dette års Nybyggere's foretrukne maling. Vejledende udsalgspris:…

Brug efterårsferien til at male

Brug efterårsferien til at male

Efterårsferien kan være den sidste mulighed for at komme i mål med dit udendørs malerprojekt. Her er et par tips, der kan få dig over målstregen.

Disse farver kan give dig store problemer: Sådan undgår du nabo-strid
pink hus

Disse farver kan give dig store problemer: Sådan undgår du nabo-strid

Det kan godt være, du og din partner synes, det ville være smart at male plankeværket lyserødt. Men det er ikke sikkert, din nabo synes det samme. Og naboen skal trods alt også kigge på plankeværket - eller også skal de mennesker, der køber naboens hus!

Derfor skal du male udendørs i sensommeren

Derfor skal du male udendørs i sensommeren

Sensommeren det mest ideelle tidspunkt på året at male træværk på vinduer, carporte og stakit. Få ekspertens tre gode råd til, hvordan du gør her. 

Olie eller vand: Vælg den rigtige træbeskyttelse

Olie eller vand: Vælg den rigtige træbeskyttelse

Oliebaseret eller vandbaseret træbeskyttelse - det er spørgsmålet. Det kommer an på flere ting – hvilken forfatning træet er i, og om det har fået træbeskyttelse før. Forlæng livet på dit udendørs træværk med vores guide til valg af træbeskyttelse. 

Træbeskyttelse – sprøjtemaling eller pensel?

Træbeskyttelse – sprøjtemaling eller pensel?

Vil du spare tid? Så er sprøjtemaling til træbeskyttelsen en god idé. Metoden egner sig til træbeskyttelse på terrassen, hegn, udhæng, skur og carport - ja, faktisk overalt. Men ofte er den gode, gamle pensel alligevel bedst - og hvornår er egentlig det?

Sådan plejer du træværk, så du undgår angreb af alger og skimmel

Sådan plejer du træværk, så du undgår angreb af alger og skimmel

Hvis udendørs træværk ikke behandles efter alle træbeskyttelsens regler, så vil det tørre ud, krympe og slå revner. Samtidig vil alger og skimmel få de bedste vækstvilkår. Læs her, hvordan du bedst holder dit træværk ved lige.