Brug efterårsferien til at male

Efterårsferien kan være den sidste mulighed for at komme i mål med dit udendørs malerprojekt. Her er et par tips, der kan få dig over målstregen.

Efteråret har for alvor meldt sin ankomst, og det betyder koldere temperaturer, flere regnsvejrsdage, og at det bliver hurtigere mørkt. Ikke umiddelbart de allerbedste forhold for dit udendørs malerprojekt. For at få et godt resultat, når du maler om efteråret, er du nemlig afhængig af de helt rigtige vejrforhold. Overfladen, der skal males, skal være tør, og det skal være varmt nok til, at malingen kan tørre.

Så hvis du har planlagt at bruge efterårsferien på at male, eller dit malerprojekt simplethen ikke kan vente, har vi samlet et par tips til, hvordan du bedst når i mål med opgaven. 

Efterårsmaling kræver mere planlægning

Den største forskel på at male om efteråret i stedet for sommeren er, at du har færre timer at male i. Det kræver derfor større planlægning, og at du holder dig opdateret på vejrudsigten.

– At male i 10-15 plusgrader kan sagtens gå. Hvis du vil male ved 5-10 grader, skal du være mere forsigtig. I så fald skal du læse, hvad producenten skriver på spanden om, hvilke temperaturer malingen kræver. Bemærk også, at overfladetemperaturen på for eksempel væggen kan være koldere, end termometeret viser. Husk, at malingens temperaturgrænser ikke kun gælder, når du maler, men fra malingen påføres, til den er tørret på væggen, siger teknisk chef i Nordsjö, Per Myhre i en pressemeddelelse fra Ifi.no.

Varm luft i kulden

Hvis der meldes om lidt køligt vejr, er der alligevel et trick, der giver dig mulighed for at fuldføre malerjobbet:

– Det er muligt at bruge en gulvblæser til at få malingen til at tørre hurtigere. Blæseren skal placeres over eller nedenfor væggen. Men dette kan være krævende, hvis du skal tørre store overflader. I så fald har du brug for mange blæsere, siger malermester i Flügger Farve, Roger Fridheim.

Hvid presenning i regn

Hvis vejrudsigten siger regn, er der et sidste, men mere omfattende trick, du kan tage i brug. Du kan bruge en hvid presenning til at skærme for regnen. Det kræver dog, at du har et stillads (hvis dit malerprojekt er stort) eller har mulighed for at montere det: 

– Det er muligt at hænge en hvid presenning over stilladset for at beskytte væggen mod regn. Presenningen skal være hvid, så solen kan skinne igennem den, og malingen kan tørre så godt som muligt, siger Fridheim.

Hvornår er der efterårsferie?

Mest læste artikler