Hvornår er det bedst at male det udendørs træværk?

Skal du i gang med at male træværket udenfor? Så sørg for at gå i gang på det helt rigtige tidspunkt. På den måde undgår du, at dit arbejde vil være spildt.

Mal når fugten er under 15 %

Som udgangspunkt er det bedst at male træværket med træbeskyttelse, når vejret byder på temperaturer mellem 10 og 25 grader.

Desuden er det en god tommelfingerregel, at du ikke går igang med at male træværket, før der er gået mindst en uge, hvor det ikke har regnet. Så selvom du er ivrig efter at komme i gang med malerarbejdet, så er det vigtigt, at du er helt sikker på, at træets fugtindhold maksimalt må være på 15 %.

Tjek vejrudsigten, så du sikrer dig, at der er mindst 3-5 dage at arbejde i, hvor regn ikke vil blive en udfordring.

Hvornår på året er det bedst at male?

Det er absolut bedst at gå i gang med at male, når vi hår hen i sensommeren. På den måde er du sikker på, at træet har haft god tid til at tørre helt gennem hele foråret og hele sommeren.

Start når solen er væk

Alt efter hvor træet er placeret, skal du sørge for at påbegynde malearbejdet på et tidspunkt af dagen, hvor der ikke længere er direkte sol. Hvis du begynder at male træværket, mens solen skinner direkte på, kan du risikere at træbeskyttelsen ikke når ordentligt ind i træet, fordi det tørrer enormt hurtigt. 

Mest læste artikler