Træbeskyttelse med nye og bedre egenskaber

Træbeskyttelser med nye evner. Selvrensende, hurtigtørrende eller olie, der ikke drypper. Producenterne tænker hele tiden nyt. Se fem populære træbeskyttelser, og få nogle gode fif.


Træbeskyttelse af naturlige mineraler og olier

Nyt produkt indeholder et af naturens mest almindelige råstoffer, silica, hvis hovedingrediens er sand, som igen bruges til at fremstille glas. Glasset knuses, og giver træbeskyttelsen helt særlige egenskaber. Glaspartiklerne gør overfladen selvrensende. Vandet danner en film i stedet for dråber, løber ned ad overfladen og tager smuds og snavs med sig. Holdbarhed op til 8 år. Velegnet til nyt og tidligere behandlet træværk. Baseret på naturlige mineraler og olier.
Pris: 4 liter 799 kr.

Hurtig tørrende træbeskyttelse med lang holdbarhed
Ny generation af terrasse- og møbelolie, der ikke drypper. Olien ”glider” fra penslen og ned på træets overflade og lægger sig automatisk i et jævnt lag. Olierne fås med pigmenter i forskellige farver. Anvendes til vedligeholdelse af terrasser og udendørs møbler. Holdbarhed: Vandrette flader skal normalt have olie én gang årligt – lodrette holder længere. Indeholder kun 95 g opløsningsmidler per liter, hvor en traditionel terrasseolie indeholder omkring 700 g. Terrasseolie: 2,5 liter 350 kr. Møbelolie: 0,75 liter 180 kr.
    
Vælg den rigtige træbeskyttelse – oliebaseret eller vandbaseret 
  
Træbeskyttelse, der kan holde 16 årNy træbeskyttelse, der kan holde op til 16 år. Det er den længste holdbarhed på markedet. Træbeskyttelsen er udviklet med særligt henblik på det danske vejr – du får optimal beskyttelse mod både sol, vind, fugt, råd- og svampeangreb. Den exceptionelt lange holdbarhed er testet i både brændende sol i Sydeuropa, i silende regn i Bergen og i snestorme i Alperne. Holdbarhed: Op til 16 år. Anvendes på alt udvendigt træværk.
Vejl. priser: 5 liter 1.249 kr.

 

Serie med grunder, træolie og maling
Malingsystem med trægrunder, træolie og maling, der passer sammen, og giver blanke overflader. Produkterne er nemme at male på, drypper ikke og flyder flot sammen.
Findes med miljømærkerne: Svanen og Blomsten.
En vandfortyndbar oliemaling. Tørrer hurtigt og holder glans og farve længe – op til op til 15 år.
Pris: 6 liter 599 kr.

Tilsæt fungicid-koncentrat i træbeskyttelsen, og undgå skimmel
Træbeskyttelse er tilsat fungicid mod alger, mug og skimmel, men i nogle tilfælde kan der være ekstreme forhold, der gør, at der alligevel kommer begroning. Her kan du tilsætte et fungicid-koncentrat til træbeskyttelsen, der tager kampen op mod alger, mug og skimmel.

Tre gode ting, at vide om træbekyttelse og holdbarhed

  • Heldækkende behandling holder længst
  • Transparent/halvdækkende holder generelt kortere tid end heldækkende
  • Oliebehandling holder kortest tid.

Mest læste artikler