Udestue

En udestue har flere forskellige funktioner

En udestue er noget, du kan have stor glæde af året rundt. Både om foråret, sommeren, efteråret og vinteren kan du nyde den helt særlige plads i hjemmet, hvor lidt af haven og naturen lukkes indenfor. Udestuen kan blandt andet fungere som en fantastisk klimaskærm, hvis du bygger den mod syd ud over et eksisterende lag med store vinduer og havedør. På den måde vil din udestue isolere for blæst og kulde i vinterperioden. I sommerperioden vil man kunne åbne op og stort set have en overdækket terrasse.

Dette skal du være opmærksom på, når du bygger udestue

Den rigtige udestue kan blive til et stort byggeprojekt, og det er derfor vigtigt, at man sørger for at planlægge hele processen grundigt, hvis man vil bygge sin egen udestue.

Du skal for eksempel være opmærksom på, at der ikke må være fast opvarmning som gulvvarme og radiatorer i en udestue. Og du kan med fordel vælge materialer til din udestue, som er vedligeholdelsesfrie materialer. På den måde vil det være langt nemmere at holde udestuen ved lige. Hvis du desuden ønsker, at udestuen skal bestå af et isoleret gulv, er det bedst at bygge den på et støbt fundament.

Den rigtige pavillon til haven

Det kan også være, at du drømmer om en hyggelig have med en pavillon. Pavillonen er som et ekstra rum til haven og giver dig god mulighed for at sidde i hyggelige, grønne omgivelser med en skøn udsigt til din blomstrende have.

Det kan desuden være en fordel at bygge et redskabskur i forlængelse af pavillonen eller udestuen samt installere en brændeovn, så man kan holde varmen i de sene aftentimer.

En pavillon kommer i mange forskellige størrelser og modeller. Alt efter behov kan man for eksempel bygge den klassiske pavillon, en glaspavillon eller træpavilloner. Man kan også vælge, at give sin pavillon et romantisk look ved at lægge et smukt stråtag.

Et uderum er familiens samlingspunkt

Hvad end du vælger at installere en pavillon, anneks eller en udestue, så er det vigtigt at undersøge de forskellige krav fra forsikringsselskabets side, samt hvad det kommer til at koste dig økonomisk at igangsætte et projekt med nyt uderum i haven. Her får du de bedste råd til, hvordan du på bedst mulige og billigste måde bygger en flot udestue, som kan blive familiens nye samlingspunkt.

Du finder også gode råd til, hvordan du får absolut mest glæde ud af havens nye rum, samt hvilket slags uderum der passer allerbedst til lige netop din have.