Udestue

En udestue har flere forskellige funktioner

En udestue er noget, du kan have stor glæde af året rundt. Både om foråret, sommeren, efteråret og vinteren kan du nyde den helt særlige plads i hjemmet, hvor lidt af haven og naturen lukkes indenfor. Udestuen kan blandt andet fungere som en fantastisk klimaskærm, hvis du bygger den mod syd ud over et eksisterende lag med store vinduer og havedør. På den måde vil din udestue isolere for blæst og kulde i vinterperioden. I sommerperioden vil man kunne åbne op og stort set have en overdækket terrasse.

Læs mere

Dette skal du være opmærksom på, når du bygger udestue

Den rigtige udestue kan blive til et stort byggeprojekt, og det er derfor vigtigt, at man sørger for at planlægge hele processen grundigt, hvis man vil bygge sin egen udestue.

Du skal for eksempel være opmærksom på, at der ikke må være fast opvarmning som gulvvarme og radiatorer i en udestue. Og du kan med fordel vælge materialer til din udestue, som er vedligeholdelsesfrie materialer. På den måde vil det være langt nemmere at holde udestuen ved lige. Hvis du desuden ønsker, at udestuen skal bestå af et isoleret gulv, er det bedst at bygge den på et støbt fundament.

Den rigtige pavillon til haven

Det kan også være, at du drømmer om en hyggelig have med en pavillon. Pavillonen er som et ekstra rum til haven og giver dig god mulighed for at sidde i hyggelige, grønne omgivelser med en skøn udsigt til din blomstrende have.

Det kan desuden være en fordel at bygge et redskabskur i forlængelse af pavillonen eller udestuen samt installere en brændeovn, så man kan holde varmen i de sene aftentimer.

En pavillon kommer i mange forskellige størrelser og modeller. Alt efter behov kan man for eksempel bygge den klassiske pavillon, en glaspavillon eller træpavilloner. Man kan også vælge, at give sin pavillon et romantisk look ved at lægge et smukt stråtag.

Et uderum er familiens samlingspunkt

Hvad end du vælger at installere en pavillon, anneks eller en udestue, så er det vigtigt at undersøge de forskellige krav fra forsikringsselskabets side, samt hvad det kommer til at koste dig økonomisk at igangsætte et projekt med nyt uderum i haven. Her får du de bedste råd til, hvordan du på bedst mulige og billigste måde bygger en flot udestue, som kan blive familiens nye samlingspunkt.

Du finder også gode råd til, hvordan du får absolut mest glæde ud af havens nye rum, samt hvilket slags uderum der passer allerbedst til lige netop din have.

Opvarmning af udestue: Disse ting skal du vide
opvarmning af udestue

Opvarmning af udestue: Disse ting skal du vide

Inden du beslutter dig for at bygge din nye udestue selv eller købe en færdig hos en leverandør, skal du beslutte dig for, om udestuen skal være opvarmet eller uopvarmet.

Guide: Det skal du vide, før du bygger en udestue
udestue

Guide: Det skal du vide, før du bygger en udestue

Med en velplaceret udestue kan du få glæde af udestuen året rundt. En god placering handler om det rette mix af lys, varme og udsigt. Her er guiden til placeringen + 4 ting du IKKE skal gøre, når du etablerer udestue.

Byg selv din udestue: Sådan gør du
byg selv udestue

Byg selv din udestue: Sådan gør du

Vil du være tættere på haven året rundt? Her er de bedste eksperttips og guide til dig, som er klar til at bygge den nye udestue!

Få glæde af din udestue året rundt

Få glæde af din udestue året rundt

Har du styr på temperatur og fugt, kan du have glæde af din udestue hele året. Dette skal du gøre med taget, gulvet og udluftningen i udestuen.

Tjen på at bygge udestue

Tjen på at bygge udestue

En udestue er ikke kun nyttige kvadratmeter. Den kan også få husets værdi til at stige. Lær af erfaringerne fra ægtepar fra Snekkersten, der netop har bygget egen udestue. Læs også, hvordan en ejendomsmægler vurderer parrets udestue Har det været en god forretning?

Udestue eller tilbygning? – guide til de nye byggeregler

Udestue eller tilbygning? – guide til de nye byggeregler

Skal sommeren bruges til at lave den nye udestue, du altid har drømt om? Så skal du være opmærksom på nye byggeregler, der træder i kraft 1. juli – få styr på dem her. Leger du med tanken om at få dig en udestue til at forlænge følelsen af sommer? Og overvejer du i samme...

Gode tips til en bedre udestue eller bedre anneks

Gode tips til en bedre udestue eller bedre anneks

Irriterende kondens eller lidt vel køligt hen mod aften? Det kan være nogle af problemerne i boligens ekstra rum. Men heldigvis er der gode ideer til, hvad du kan gøre ved det. Du kan også med fordel udnytte det ekstra rum til fremdrivning af planter. 

Udestue lukker haven og naturen indenfor

Udestue lukker haven og naturen indenfor

For tretten år siden byggede familien Murray sit røde hus tæt ved Norrviken nord for Stockholm. Senere fik de et ønske om at bygge en udestue/vinterhave til huset, så de kunne nyde haven og naturen året rundt. Her kan du kan se resultatet af deres tanker og skitser.

Vælg den rigtige pavillon, der passer til din have og dine behov

Vælg den rigtige pavillon, der passer til din have og dine behov

Der er mange typer af pavilloner på markedet. De kan fås i glas, træ, glasfiber - ja, selv med stråtag. Her er de 6 mest populære former for pavilloner i Danmark. Se hvilken havepavillon, der bedst passer til dine behov.

Opvarmning af din udestue

Opvarmning af din udestue

Sådan får du et godt indeklima i udestuen. Varme, isolering og gode vinduer er kombinationen, der holder fugten nede i din udestue.