De 5 bedste råd: Nedkæmp ukrudtet!

Det tager kun 20 minutter om ugen at få ukrudtet ud af din have. Få her de 5 bedste råd om ukrudtsbekæmpelse her. 

1. Bekæmp ukrudtet i det tidlige forår

Det er bedst at starte tidligt med at bekæmpe ukrudtet. Allerede i januar kan du brænde ukrudtet væk med en gasbrænder. Umiddelbart er marts/april dog det bedste tidspunkt, da ukrudtets rodnet er relativt småt i disse måneder – men det er aldrig for sent at starte bekæmpelsen. Hvis du starter bekæmpelsen i sommeren, vil du opleve, at ukrudtet bliver mere besværligt at fjerne, fordi rødderne er blevet længere og dermed sværere at hive op.

Skaf store ukrudtsplanter som skvalderkål med blomsterskærme af vejen med det samme, så de ikke spreder deres frø og rødder.

Læs også: Padderokke – bekæmpelse af havens mest sejlivede plante

2. Brug 20 minutter om ugen

Du behøver ikke bruge flere timer om ugen på at fjerne ukrudt. Faktisk er det nok med bare 20 minutter ugentligt, såfremt du har en gennemsnitlig parcelhushave. Tricket er, at du jævnligt går i haven og fjerner ukrudtet, så de ikke når at vokse sig store og genstridige.

3. Lug ukrudt, når det har regnet

Når det har regnet, er jorden blød og nem at grave i.

4. Dæk jorden til

Du kan bekæmpe ukrudtet i dine bede ved at dække jorden til med enten bunddækkeplanter, træflis eller halm. Hvis ukrudtet ikke får lys, kan det ikke vokse.

Det er desuden vigtigt, at du undgår bar jord i din køkkenhave eller blomsterbed, da dette giver spillerum for ukrudtet.

5. Lug med helst med fingrene

Vi ved godt, at det kan være hårdt at luge med fingrene – men det er uden tvivl den bedste og mest effektive måde. Mange redskaber vil hakke rødderne over, hvilket kan få ukrudtet til at brede sig endnu mere. Når du bruger fingrene, er der desuden mindre risiko for, at du kommer til at hakke blomster og grøntsager i stykker.

Kilde: Samvirke


Læs også: Hold bedene lugefri med en effektiv bedafgrænsning

Mest læste artikler