Derfor skal du bruge tape, når du brænder dig på en brændenælde

Glem alle de gamle husmoderråd, når du brænder dig på en brændenælde. Det eneste, du har brug for, er vand og lidt tape. 

Det svider og klør, når man brænder sig på en brændenælde. Særligt børn synes, det gør ondt, men det kan også være dødirriterende for os voksne.

Der findes mange tvivlsomme husmoderråd til at lindre smerten, når du har rørt ved brændenældens blade: Smør tandpasta, citron, sand eller eddike på.

Brændenælder er dækket af små stikkende hår, som indeholder syre. Det er disse, som borer sig ind i huden og forårsager svie og kløe.

Læs også: Skvalderkål – 8 effektive måder at bekæmpe ukrudtet på

Det svenske website land.se foreslår en løsning, der er lidt anderledes, men meget snedig og effektiv. Det svenske website foreslår, at du bør finde en taperulle frem og fjerne hårene, som sidder fast i huden, med den. Det vil lindre smerten.

Brændenælder slår ud som små myggestik på huden

Sådan gør du

  • Lad være med at gnide eller klø i udslettet. Hold fingrene helt væk fra det sted, hvor du er blevet brændt. Hvis du piller for meget ved huden, risikerer du, at hårene trænger endnu længere ind i huden.
  • Hæld vand ned på huden. Det skyller de hår væk, som ikke har sat sig fast i huden.
  • Find en rulle tape fram. Hvis det er en kraftigt limende tape, kan du først kort dyppe limsiden mod tøjet, så tapen ikke sætter sig alt for godt fast på huden. Placér tappen på huden. Træk den af efter kort tid efter. Hårene, som sidder i huden, vil herpå følge med tapen.

Mest læste artikler