6 naturlige måder at tage ukrudtet i opløbet på

Det tidlige forår er et perfekt tidspunkt til at tage kampen op mod ukrudt – og kvæle det, nærmest inden det tænker på at spire.

ukrudt

6 ukrudtsdræbere uden dårlig samvittighed

1. Ingen sollys

Selv det mest barske ukrudt skal have sollys, og du kan komme den irriterende vækst i forkøbet ved at forhindre solen i at skinne dér, hvor ukrudtet plejer at brede sig.

Aviser og sorte sække er to midler til at holde lyset og fotosyntesen væk – for eksempel er det en glimrende metode til at kvæle skvalderkål i det tidlige forår.

Det nytter dog ikke noget at dække hele græsplænen til, for græsset lider samme skæbne, så du kan vælge et område, for eksempel et bed, hvor du vil starte helt for fra efter ‘mørkebehandlingen’. Tomme dåser over mælkebøttespirer er også en glimrende idé.

2. Kogende vand

Planter dør af kogende vand, så tag kedlen med vand ud i haven og skold ukrudtsspirerne.

3. Vejsalt

Salt virker – ikke kun på det glatte fortov, men også mod ukrudt. Men pas på – salt er gift og skal bruges med omhu. Du kan evt. drysse det i mellemrummene mellem fliser, hvor der alligvel ikke skal vokse noget.

4. Natron

Bruges ligesom vejsalt og er ligeså effektivt. Hvis du bruger natron direkte på en ukrudtsplante, sørg for, at den er våd, så ‘binder’ pulveret. Anvend ca. en spsk. til en plante.

5. Opvaskemiddel

Mange har held med at dræbe ukrudt med en blanding af opvaskemiddel og vand, der sprayes på skurkene med en forstøver.

6. Andre planter

Lad andre flittige, men velkomne, planter fylde de steder, du vil ukrudt til livs. For eksempel bunddække mellem stauder.

Læs også: Hold bedene lugefri med en effektiv bedafgrænsning

Mest læste artikler