Pas på! Du kan få bøde for at bruge dette haveredskab forkert

Ukrudtsbrændere er hvert år skyld i adskillige brande - og i øvrigt vanker der bøder, hvis du ikke passer på, når du bruger ukrudtsbrænderen.

Det kan være fristende lige at svinge med ukrudtsbrænderene og svitse mælkebøtter og andet utøj, der vokser op mellem fliserne. Men ukrudtsbrænderen skal bruges med omhu.

Læs mere: Din ukrudtsbrænder er farlig – sådan bruger du den rigtigt

Hvert eneste år opstår adskillige brande hos villaejere landet over på grund af uforsigtig omgang med ukrudtsbrænderen.

Men det er ikke kun brand, du skal frygte. Faktisk er risikerer du også, at få en bøde, hvis du svinger lidt for lystigt med ukrudtsbrænderen.

Det skete for nylig for en 43-årig mand fra Ringsted, der blev præsenteret med en bøde efter at have været lidt for uforsigtig med ukrudtsbrænderen.

Det skriver Ekstra Bladet.

Bøden bliver udstedet efter beredskabslovens paragraf 71, stk. 1. Der siger:

“Med bøde straffes den, der ikke udviser tilbørlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den pågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed.” 

Vil du vide, hvordan du med god samvittighed kan futte ukrudtet af, kan du læse vores guide til brug af ukrudtbrænderen.

Mest læste artikler