Roundup er bedre for miljøet end ukrudtsbrændere

Biolog og tidligere ansat i Miljøministeriet fortæller, at ukrudtsbrændere forurener 3.500 gange mere end Roundup.

Roundup i stedet for ukrudtsbrænder?

Hvis du troede, at du gjorde miljøet en tjeneste ved at bruge ukrudtsbrændere i stedet for Roundup, når du bekæmper ukrudtet derhjemme, så tager du fejl. Det mener biolog og tidligere ansat i Miljøstyrelsen, Claus Hansen, i hvert fald, skriver Maskinbladet.dk. 

Myndigheder har ellers i årevis netop opfordret til, at man benytter gas i stedet for Roundup – eller mere specifikt den aktive ingrediens glyphosat, der findes i Roundup. Men udregninger fra Claus Hansen viser, at ukrudtsbrændere udleder 3.500 gange så meget CO2 som Roundup og frygten for, at Roundup skulle skade grundvandet er ifølge Claus Hansen også ubegrundet.

”Det har resultaterne fra GEUS’ grundvandsovervågning og varslingssystemet i øvrigt vist i mange år. Derimod er der ingen tvivl om, at CO2 bidrager til klimaforværringen. Det er et faktum. Alene af den grund er det absurd, at man har valgt at bruge gas til ukrudtsafbrænding, når man tidligere kun har haft en frygt for glyphosat, som aldrig har været velbegrundet, og som er dokumenteret forkert”, siger Claus Hansen til Maskinbladet.dk.

Læs også: Kommune og borger i krig over bålplads

Vi vil i næste uge følge op med en kommentar fra ministeriet, hvis det er muligt at træffe dem i sommerferien.

Deltag i debatten

Men hvad med dig? Bruger du Roundup eller ukrudtsbrændere derhjemme, og hvad synes du om Claus Hansens beregninger? Deltag i debatten på vores Facebook-side her.

Mest læste artikler