Sådan får du bugt med ukrudtet mellem fliserne

Det pibler op alle vejene – og kønt er det ikke. 

Hvad stiller man op med ukrudtet mellem fliserne?

Der er ikke noget værre end en helt ny terrasse med smukke, nylagte fliser, hvor ukrudtet har taget overhånd og hærger i stor stil. Hvad stiller man op, når ukrudtet ikke vil bukke under for noget?

Vores læser, der har spurgt om råd på debatten, har prøvet det meste. ”Ukrudtsudrydderen” en pind med et søm i, stålbørster og ukrudtsmiddel. Ingenting har kunnet få bugt med ukrudtet og græsset, der vokser vildt mellem fliserne.

Læs også: Padderokke – bekæmpelse af havens mest sejlivede plante

På debatten er der blevet debatteret i øst og i vest. Læserne har budt ind med deres bedste råd, til hvordan man fjerner det uønskede ukrudt. En læser foreslår kogende vand. Det virker at hælde vandet ned i fugerne mellem fliserne, så ukrudtet bliver svitset. ”Husk, at kartoffelvandet, også er godt at bruge, eller det kogende vand, som har opvarmet termokanden! Det virker i en pæn periode” uddyber læseren.

En anden læser krediterer med et personligt trick: ”Du skal finde en gammel sprayflaske og fylde den med eddikesyre”, på den måde slipper hun af med ukrudtet mellem fliserne. Det holder et godt stykke tid og hvis ukrudtet bliver en smule grønt igen, skal man bare give det en ekstra gang med sprayflasken.

En lidt anden løsning, blev forslået af en tredje læser. Der bliver nemlig foreslået et fast fugemateriale, som ikke giver ukrudtet en jordisk chancen for at overleve. Det er et fleksibelt og fejefast fugemateriale, der danner en fast fuge mellem fliserne, og dermed kan ukrudtet ikke vokse sig igennem.

Vores kære læser, med ukrudtsproblemet, havde selv hørt om produktet, som efter at være blevet fejet ned mellem fliserne og tilført vand, ville størkne og efterlade fliserne med pæne fuger, som gjorde det umuligt for ukrudtet at trænge igennem.

Læs mere: Havefliser – sådan lægger du fliser på terrasse, indkørsel og gangsti

Læs også: Kløver – urteplanten med de manger arter

Læs også: Rensning af fliser – sådan får du rene havefliser

Læs også: Hold bedene lugefri med en effektiv bedafgrænsning

Mest læste artikler