9 tips til at forny dit køkken

Du behøver ikke købe et helt nyt køkken for at realisere drømmen om fornyelse i dit køkken. Her er 9 tips til, hvordan du kan få oplevelsen af et nyt køkken, uden at du behøver at tømme din bankkonto.

Køkkenet er for mange husets hjertet og et rum, som man tilbringer mange timer i. Køkkenet skal både inspirere og være praktisk.

Og det behøver ikke være dyrt at friske dit køkken op. Ifi.no har samlet 9 trin, der gør køkkenet som nyt:

 

1. Forny væggen mellem køkkenbord og overskabene

Mellem køkkenbordet og skabene er der ofte en væg, der skriger efter lidt opmærksomhed. En enkel og overkommelig løsning er at give væggen lidt frisk maling. Vælg en maling, der kan tåle at blive vasket af. Du kan også beskytte væggen med en glasplade i området bag komfuret.

2. Mal køkkenskabene og/eller væggene

Du kommer langt med lidt maling. Hvis du maler køkkenlågerne i en ny farve, vil hele køkkenet synes nyt. Du kan også male en eller flere af fronterne med tavlemaling. Der findes også folie, som du kan sætte på de slidte fronter.

3. Tapeser en væg – eller fire!

Du skal ikke undervurdere, hvor meget tapet kan gøre for et rum. Det er let at tapesere en væg, og du kan på kort tid forvandle hele køkkenet. Vælg mønstre og farver, der understøtter den stemning, du ønsker i hjemmets vigtigste rum.

4. Mal stolene

Genbrug er oppe i tiden. Vil du have nye stole uden at bruge en formue på designermøbler, så forny de gamle stole med lidt maling. Det er både overkommenligt, nemt og miljøvenligt.

5. Køb nye gardiner og puder

Pift dit køkken op med nye gardiner og nye puder på stolene. Du kan også købe en ny dug til spisebordet eller ombetrække dine gamle stole.

6. Mal gulvet

Gulvet udgør er en stor overflade i dit køkken, og langt de fleste gulvmaterialer kan males.  Husk at bruge en solid og holdbar maling. Tag møblerne ud, og sørg for, at gulvet er rent og tørt, før du begynder.

7. Køb et nyt tæppe

Tæpper kan være meget dekorative – og så hjælper de med at holde på varmen. Hvis du lægger et tæppe under spisebordet, skal du vælge et, der er relativt holdbart og tåler en del. Bed en professionel tæppeforhandler om hjælp til at finde det rigtige tæppe til dig.

8. Giv køkkenbænken ny olie

Hvis du har en køkkenbænk, kan du friske den op ved at give den olie. Det er ikke bare et æstetisk greb, men også vigtigt for at forhindre vand og snavs i at trænge ind i den.

Du kan finde ud af, om bænken har brug for ny behandling ved at sprøjte lidt vand på den og se, om vandet  perler eller ej. Hvis det perler, kan det tåle lidt mere. Hvis vandet trækkes ind, skal du bruge olien.

9. Monter nyt køkkenarmatur

En ny køkkenvandhane kan være med til at give dit køkken et nyt look. Husk at ved alle udskiftninger, der involverer vand, skal du få en blikkenslager til at udføre jobbet.

Mest læste artikler