10 trin: Sådan bliver dit badeværelse skinnende rent på rekordtid

Mange af os vil nok helst gerne slippe for at skulle gøre badeværelset rent. Særligt toilettet. Rengøring af badeværelset kan være en udmattende affære, men bare rolig! Vi giver dig en guide til, hvordan du nemmest får et skinnende rent badeværelse. 

Ryd badeværelsets overflader

Start med at fjerne alle toiletsager fra overfladerne fra badeværelset, og smid brugte håndlæder direkte i vaskemaskinen. Udnyt lejligheden til at få ryddet ud i dine toiletsager og få pakket unødvendige ting væk.

Forbehandl vask, badekar og fliser

Spray derefter håndvask, badekar og fliser med en universal desinficerende rens. Spray også ydersiden af toilettet, toilettets låg, overfladen og undersiden af toiletsædet, kanten på kummen samt væggen bag toilettet. Lad rensen sidde på overfladerne i 5-10 minutter og tør af.

Læs også: Gulvvask – guide til vask af forskellige gulvtyper

Start med den øvre del af badeværelset

Støv af øverst på døren til badeværelset, på vinduesrammer, skabe og lamper. Rengør badeværelsesspejlet med glasrens og en mikrofiberklud i en s-formet bevægelse fra top til bund.

Fortsæt til den midterste og nederste del af rummet

Brug en mikrofiberklud let fugtet med desinficerende rens til at tørre af på håndklædeholdere, vindueskarme, toiletpapirsholdere og fodlister. Arbejd dig rundt i rummet som en cirkel, så du kan holde styr på, om du husker det hele.

Rengør badeværelsets overflader

Spray alle overflader med desinficerende rens og tør af med en mikrofiberklud. Tør derefter også alle elementer af som normalt står på overfladerne, som for eksempel din sæbedispenser, og stil dem tilbage på deres pladser på badeværelset.

Læs også: Fjern vanskelige pletter på tekstiler

Skrub vasken og tøm skraldespanden

Gå i gang med at skrubbe vasken og særligt ved afløbet. Brug evt. en rens mod kalk og snavs og lad det sidde lidt. Skyl af, og tør vasken og armaturet af med en ren klud. Tøm også skraldespanden og tør den evt. af på ydersiden med en klud.

Rengør toilettet indvendigt

Brug derefter en toiletrens til at gøre indersiden af toiletkummen rent. Det er vigtigt, at du tørrer den desinficerende spray af inden du bruger toiletrens, da de to midler i kombination kan udvikle giftgasser, som kan være farlige. Skrub grundigt med toiletbørsten og skyl ud. Slå toiletbrættet ned over toiletbørsten, så børsten sidder i spænd, og lad den dryppe af inden børste sættes tilbage i dens holder.

Læs også: Fjern kalken i badeværelset

Tør forbehandlede vægge af

Efter rengøring af toilettet, fortsæt til væggene. Tør de forbehandlede vægge omkring toilettet af med køkkenrulle. Brug derefter en skrubbesvamp til at rense væggene i brusekabinen og badekarret, og skyl efter med varmt vand.

Brug en gulvskaber i brusekabinen

Få vandet og dermed fugten væk fra brusekabinen ved at bruge en gulvskraber. På den måde undgår du også, at vandet efterlader kalk på dine fliser i kabinen.

Støvsug og vask badeværelsesgulvet

Slut rengøringen af dit badeværelse af med at støvsuge og vaske gulvet. Start længst væk fra døren og arbejd dig igennem rummet. De steder, hvor du ikke kan komme til med din gulvmoppe, må du ned på knæ og vaske med en mikrofiberklud.

Kilde: realsimple.com

Mest læste artikler