8 fejl, du sikkert begår på badeværelset

De fleste af os må nok indrømme, at vi har har smidt lidt hår i toilettet eller haft telefonen med ud på badeværelset. Men det stopper nok hurtigt efter forklaringerne her. 

Hår i afløb

8 af de mest klassiske fejl, der begås på toilettet

Du kan garanteret krydse flere af fejlene af. Vi vil dog vove at påstå, at du vil ændre dine dårlige vaner med det samme, når du har læst disse forklaringer.

1. Toilettet er IKKE en skraldespand

Køkkenrulle, bleer, vatpinde, hygiejnebind og vådservietter hører ikke til i toilettet, men derimod i skraldespanden. De vil stoppe toilettet.

Forsøger du eksempelvis at skylle en enkelt vatpind ud i toilettet, kan det resultere i, at den sætter sig fast i ventilerne. Det betyder, at det tilstoppede system må lukkes og rengøres manuelt – og det kan i sidste ende blive en dyr fornøjelse.

2. Lad aldrig toilettet løbe

Du må aldrig ignorere en rendende lyd fra toilettet. Det kan koste dig dyrt!

Mere præcist kan det, ifølge sparenergi.dk, koste op mod 25.000 kr. årligt, hvis du lader dit toilet løbe. Vandprisen afhænger dog af, hvor du befinder dig i landet, hvilket derfor både kan sænke og højne prisen.

Se her, hvordan du selv kan reparere et løbende toilet.

3. Få din tandbørste gemt langt væk

Skynd dig at sætte din tandbørste ind i et lukket skab, hvis den ikke allerede er gemt væk.

Hver gang du trækker ud i toilettet, vil der blive spredt massevis af bakterier ud i rummet, da vanddråberne hvirvles op under presset fra skyllet.

De bittesmå dråber, som øjet ikke ser, kaldes aerosoler. Aerosolerne vil være inficeret af bakterier, hvis der er bakterier i toiletvandet.

Det er netop aerosolerne, der sætter sig på tandbørsten, håndklæder og lignende i rummet. Af samme grund vil det derfor være en god ide at slå toiletbrættet ned, inden du skyller ud. Dog vil det ikke eliminere spredningen af bakterier, men blot reducere mængden.

4. Drik ikke vand fra vandhanen på badeværelset

Du bør holde dig fra at drikke vand fra vandhanen på badeværelset.

Bakterierne fra toilettet vil som sagt suse rundt i rummet – om du tager dine forholdsregler eller ej. Derfor vil de sygdomsfremkaldende bakterier også sætte sig på håndvasken og vandhanen.

5. Skyl ikke ansigtet i håndvasken

Det er en rigtig dårlig ide at fylde håndvasken op med vand og derefter skylle ansigtet i det.

Håndvasken er typisk lige så beskidt og bakteriebefængt som toiletkummen… Skyl derfor altid dit ansigt med rindende vand eller i en grundigt rengjort vask.

6. Smid ikke hår i toilettet

Det er en dårlig vane at smide håret fra afløbsristen eller hårbørsten i toilettet. Det vil samle sig i hårbolde og stoppe systemet til. Det er affald, og håret skal derfor i skraldespanden.

7. Brug ikke din telefon på toilettet

Mange har for vane at tage telefonen med ud på toilettet. Men nu når vi ved, hvor mange baktierer, der kan være på badeværelset, er det en åbenlys dårlig ide at tage telefonen med derud.

Om du lægger den på hylden eller har den i hænderne, vil din telefon blive inficeret af bakterier.

8. Vask dine håndklæder og bademåtte oftere

Håndklæder og bademåtte bliver flittigt brugt i løbet af en dag. Det fugtige og varme miljø på badeværelset giver fantastiske levevilkår for bakterier. Derfor er det vigtigt at vaske tekstilerne jævnligt.

Se her, hvor ofte du bør vaske håndklæderne.

Er bademåtten af stof, skal den vaskes en gang om ugen.

Mest læste artikler