7 forandringer, der vil få dit badeværelse til at fremstå som nyt

Det kan virke som en uoverskuelig og omkostningsfuld opgave at forny badeværelset. Men med disse syv nemme tricks er det muligt at friske rummet op hurtigt og billigt. 

Badeværelset er ofte et lidt kedeligt og standardiseret rum, som kan være svært at gøre hyggeligt og personligt. Men med bare få ændringer kan du pifte dit badeværelse op, så det får et helt nyt udtryk.

1. Nye greb

Nye greb til opbevaringsmøblet, håndklæderne og badekåben kan virke som en lille ting, som blot skal være funktionel.

Grebene har dog større indflydelse for rummets helhed, end man lige tror. Nye greb kan være med til at understrege det overordnede udtryk, uanset om du er til stram og enkel minimalisme, nordisk natur eller den romantiske stil.

2. Farve på!

En klat maling kan gøre underværker for rummet. Er du modig, kan du male dine vægge i en farve, hvilket vil gøre dit badeværelse mere personligt.

Er dine badeværelsesvægge flisebelagte, kan du også sagtens male dem. Se her hvordan du gør.

Prøv for eksempel at male med de flotte støvede og douchede farver, der giver et roligt udtryk, som kan give en wellness-følelse.

Men husk! Maler du væggene i badeværelset, er det en god ide at bruge vådrumsmaling.

Har du ikke mod på at kaste dig ud i et male-projekt, kan du opnå samme hyggelige og indbydende atmosfære ved at tilføje enkelte farverige elementer.

Det kan eksempelvis være en ny sæbedispenser, kurve, bademåtte eller en flot bakke til for eksempel at lægge smykker eller ure på.

Læs også: Microcement – sådan gør du det selv

3. Nye håndklæder

Skift de gamle, nussede og forvaskede håndklæder ud med nye.

Skab en helhedsoplevelse og vælg håndklæder i en farve, der komplementere de øvrige ting i rummet.

4. Grøn oase

Planter kan være med til at understrege den afslappende følelse, som badeværelset gerne skal udstråle. Desuden har nogle planter en luftrensende evne, der kan have gavnlige effekter på indeklimaet.

Skab den frodige oase ved at hænge planterne op i loftet eller stille potterne på bordet eller i vindueskarmen.

Når du indretter dit badeværelse med planter, er det vigtigt, at du vælger planter, der passer til vækstbetingelserne.

Der findes faktisk flere planter, der kan klare de skyggefulde forhold og den høje luftfugtighed i badeværelset. Eksempelvis er fredsliljen og hængefigen, ligesom sukkulenter og kaktus gode bud på planter, som kan tåle mosten i vådrummet.

Læs også: Fredslilje – en luftforbedrende stueplante

5. Badeforhæng

Det rigtige badeforhæng kan være med til at sætte stemningen i rummet.

Vælger du et hvidt badeforhæng, vil det være med til at skabe renhed og ro, hvorimod et badeforhæng med mere knald på vil skabe mere liv til badeværelset – valget er dit!

6. Atmosfære med lys

Belysningen på badeværelset skal først og fremmest være funktionel – vi vil gerne kunne se ordentligt i det ellers mørke rum.

Men den rette lampe kan også sætte den ønskede stemning og udtryk. Der findes et væld af lamper med forskellige stiludtryk, der kan være med til at skabe en indbydende atmosfære.

Du kan supplere med levende lys, som giver en mere afdæmpet og rolig stemning.

7. Dekorative spejle

Et spejl er ofte fast inventar i badeværelset. Vi skal kunne kigge os selv i spejlet.

Spejle kan dog mere end det.

Spejle er effektive, når det kommer til at simulere en fornemmelse af et større rum. Badeværelser er ofte små og mørke, så spejle kan virkelig gøre en forskel her.

Desuden har spejle en dekorativ effekt.

Du kan vælge at hænge et enkelt spejl op eller mikse forskellige på væggen for at skabe et mere dynamisk udtryk. Mulighederne er mange – leg med det!

Mest læste artikler