Badeværelsesskabet er nemt at sætte op på flisevæggen

Med det rette bor er det en smal sag at montere et skab på væggen i badeværelset. Kan det lade sig gøre, så er den bedste løsning at bore i fugerne i stedet for fliserne.


Hellere fugen end flisen

Fugen eller flisen – det er det evige spørgsmål, når skabet i badeværelset skal sættes op. Hvis det passer med skabets mål, er det ofte at foretrække at bore skruerne ind i fugerne. Måske fjerner du en dag skabet, og så er det ærgerligt med hullede fliser i en ellers pæn flisevæg – især hvis du ikke længere kan få netop den type fliser.

Brug diamantbor
Men ofte kan det ikke undgås, at der skal bores i fliserne, og her er det vigtigt at bruge et dertil egnet flisebor (diamantbor), ellers er der stor risiko for, at fliserne revner eller knækker.

Sæt først tape på flisen
Det er også en god idé først at klistre et stykke gaffatape hen over det sted, hvor der skal bores, da boret ellers let glider af mod den glatte flise. Dernæst sættes spidsen af boret vinkelret på flisen, hvor efter der bores.

Husk at skifte bor
Når du har boret gennem flisen, bør du skifte til et andet bor, der egner sig til det underliggende materiale, som fx kan være murede vægge eller cement.

Beskyt øjne og hænder
Når du har boret hullerne, kommer du rawlplugs i og monterer dernæst skabet med passende skruer. Før du overhovedet går i gang, bør du tjekke, at der ikke løber el-ledninger eller vandrør inde bag det sted, hvor du har tænkt dig at bore. Det opdager du let ved hjælp af en metaldetektor.

Sæt liste under tunge skabe
Er skabet meget tungt, bør du overveje først at opsætte en liste, som kan støtte det forneden. Sidst, men ikke mindst er det klogt at bruge beskyttelseshandsker og briller under arbejdet.

Læs også: Rawlplugs – sådan vælger du den rigtige

Mest læste artikler