Sådan vælger du den helt rigtige vandhane

Vandhanen skal hjælpe dig med at blive ren igen, men ofte står du med beskidte hænder og fumler for at få vandet frem. Læs om de nyeste armaturer der enten er grebsløse eller kan aktiveres med få greb. 

Pas på din hane

Når du gør din vandhane ren, så hold dig fra aggressive rengøringsmidler og skuresvampe. De kan skade armaturets overflade, så den over tid begynder at skalle af. Spray i stedet egnet rengøringsmiddel på en blød klud, rengør vandhanen og skyl efter med rigeligt, rent vand. Du kan med fordel vælge rengøringsmiddel, der er baseret på citronsyre – det er effektivt mod kalk og skader ikke krom-overfladen. På den måde vil din vandhane skinne som ny i lang tid fremover.

Sæt den rigtigt

Vandhanen kan monteres på bordet bag vasken, på væggen over vasken eller på selve vaskens kant, alt efter det valgte design. På den måde kan du skabe lige den funktion og stil, du ønsker. Hvis badeværelset er småt, så sørg for at vælge et pladsbesparende armatur og en mindre håndvask, så der også er plads til rummets øvrige elementer.

Hver sin funktion

Vandhaner til badeværelset og køkkenet er i familie, men du bør ikke montere en køkkenvandhane på badeværelset. Både armaturernes funktioner og monteringsmåder er meget forskellige. 

Spar vand og energi

Særligt vand- og energibesparende vandhaner skåner miljøet og vores ressourcer. Du kan f.eks. vælge armaturer, der først bruger varmt vand, når du faktisk har brug for det, eller vandhaner med intelligent teknologi, der begrænser vandforbruget og samtidig giver en behagelig vandstråle.

5 flotte armaturer

1. Oras Medipro

Amaturet fra Oras Medipro i rene runde former er nem at holde pæn.

2. Damixa Free

Free er Damixas nye berøringsfrie vandhane – lavet i et stykke rør – uden samlinger og “skidtsamlere”.  Al elektronik sidder i røret over bordet, så det er nemt at skifte batteri. Giver stor vand- og energibesparelse. Set til ca. 2.000 kr.

3. Talis Select

Håndvask og armatur skal passe sammen, både praktisk og designmæssigt. Derfor findes Talis Select armaturerne fra Hans Grohe i forskellige højder.  Set til ca. 2.150 kr.

4.FM Mattsson Tronic

FM Mattsson Tronic er en berøringsfri vandhane til håndvask i badet eller gæstetoilettet. Koster ca. 1.700 kr i handlen.

5. Metropol fra Hans Grohe

Hans Grohes Metropolvandhane er et 1-grebs håndvaskearmatur i krom. 

Mest læste artikler