Blomster og dekorationer

Gode tips og tricks til blomster og dekorationer

Smukke blomster og dekorationer har stor betydning for, hvordan dit hjem tager sig ud. Og det kan sagtens være en udfordring at finde de helt rigtige blomster, planter og dekorationer til boligen, hvad end der er tale om indendrøs eller udendørs.

Læs mere

På idenyt.dk finder du blandt andet en masse gode tips til, hvilke smukke planter du skal vælge, hvis du ønsker at tilføje hjemmet lidt mere farve og lidt mere liv. Både flamingoblomster, begonier, orkidéer og hawaiiblomster er smukke og farverige blomster. Men du kan også vælge impalaliljer, hortensia eller en romantisk klokkeblomst, hvis du vil have flere blomster i hjemmet.

Sådan binder du en smuk blomsterbuket

Hvis du har mange blomster i haven, kan du lære at binde dine egne blomsterbuketter. Og det er faktisk slet ikke så svært at mestre kunsten at lave blomsterbinding. Her finder du en trin-for-trin-guide til, hvordan du kan lave din helt egen flotte buket med blomster fra haven.

Det kan også være, du drømmer om at lave en smuk krans med georginer. Det er nemlig slet ikke så svært, som det måske lyder. Du skal blot sørge for at vælge de smukkeste blomster fra haven og desuden få fat i en oasiskrans. Kransen skal i vand indtil den er gennemvåd. Derefter skal blomsternes stilke klippes, så stilken er omkring 3-4 cm lang.

Sådan får du blomsterne til at leve længe

Hvis man gerne vil have mange blomster indenfor, så kræver det også, at man sætter sig ind i, hvordan man på bedst mulig vis får planterne til at leve så længe som muligt. Forskellige blomster kræver forskellig pleje, og det er meget vigtigt, at man giver dem den helt rigtige mængde vand og den helt rigtige mængde sol og skygge, hvis blomsterne skal leve længe. Men hvis du gør det ordentligt, kan du også have dine blomster i mange år – også indenfor.

Sådan får du succes med julekaktusser
julekaktus i blomst

Sådan får du succes med julekaktusser

Det kræver ikke en speciel pasning, hvis du vil have en blomstrende julekaktus, blot korrekt vedligeholdelse. Få guiden her.

Lav smukke buketter med en skærehave
En buket blomster fra skærehaven

Lav smukke buketter med en skærehave

Fyld husets vaser igen og igen og bliv sommerens mest populære gæst, når du kommer med en frisk og unik blomsterbuket til værten. Forfatteren til den nye bog ‘Skærehaven trin for trin’ fortæller her, hvordan du kommer i gang med din egen skærehave.

Evighedsblomster – sådan laver du selv en smuk buket af tørrede blomster

Evighedsblomster – sådan laver du selv en smuk buket af tørrede blomster

Du har garanteret set de smukke buketter med tørrede blomster overalt. De pryder boligmagasinernes forsider og pynter i de fleste interior-butikker. Det er faktisk ikke så vanskeligt at lave dem selv. Se, hvordan du laver dine egne evighedsblomster.

Lav selv en flot efterårskrans til døren

Lav selv en flot efterårskrans til døren

I de mørke vintermåneder er det lidt kedeligt udenfor, når der ikke længere er blomster og buske i fuldt flor. Men du kan selv gøre meget med en flot krans på hoveddøren. Se, hvordan du selv kan lave den.

Tivoli forvandlet til havefestival: Se de smukke billeder

Tivoli forvandlet til havefestival: Se de smukke billeder

Tivoli afholder for første gang Have- og Blomsterfestival med blomsterudstillinger, træudskæringer og workshops. Som afslutning på festivalen beder gartnerne om en hjælpende hånd.

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Isterninge-tricket, der kan redde dine planter

Det kan være svært at ramme det rette mål, når man skal vande planterne. Vil du sikre dig, at dine planter aldrig mere svømmer over i vand eller dør af tørst, så skulle du prøve med isterninger. Læs også om 5 mulige tegn på overvanding. 

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig selv? Så er disse smukke indeplanter lige noget for dig! 

Sådan ompotter du dine stueplanter

Sådan ompotter du dine stueplanter

Du kan tydeligt se på dine planter, hvis de trænger til at blive ompottet. Og hvis du ompotter dine stueplanter, får de bedre vækstbetingelser. Find ud af hvornår du skal ompotte, hvordan du gør, og hvorfor planterne har godt af det.