4 planter, der ikke behøver sollys

Der er også håb for dig uden plads i vindueskarmen.

Der er mange fordele ved at have planter i hjemmet. De er ikke bare smukke at se på, de giver liv til rummet og kan være gode for dit indeklima. Nogle planter har en gavnlig effekt på indeklimaet i din bolig. Andre planter giver en højere luftfugtighed, hvilket er fordelagtigt om vinteren, når luften er mere tør end om sommeren.

Plads, vand og sollys er ofte afgørende faktorer for, om du kan have de smukke planter stående i dit hjem. Men hvad gør man så, hvis plads er en mangelvare og vindueskarmene er fyldte?

Hvis man er en af dem, der ikke har sollys til rådighed på sine kvadratmeter, skal man ikke droppe idéen om planter i hjemmet. Der findes nemlig plantetyper som ikke behøver direkte sollys. Disse 4 planter er idéelle.

Venushår-slægten (Adiantum)

Denne plante er en selvforsynende bregne, som ikke behøver sollys. Bregnens blade kan direkte svides, hvis planten får for meget sol.

Venushår-slægten har ca. 200 forskellige arter, så der er nok at vælge imellem. Det eneste, du skal gøre for at holde den blomstrende, er at vande den tre gange ugentligt og lejlighedsvis fugte plantens blade med en vandforstøver.

Philodendron (Monstera)

En Philodendron er en plante, der ses over alt i øjeblikket. Ikke nok med at den er smuk og utrolig dekorativ. Det er også en af de nemmeste planter at holde. Den tilpasser sig nemt forskellige temperaturer og bliver op til 130 cm høj. Så den passer perfekt til det tomme, mørke hjørne i stuen, der altid er så svært at få fyldt ud.

Philodendronen gror bedst, hvis den jord, den står i, tørrer ud mellem vandingerne. 

Læs også: Monstera – få tips til plantning, pasning og formering

Fiskebensplante (Maranta Leuconceura)

Fiskebensplanten lever bedst i tropisk klima og forholdsvis høje temperaturer – hvilket gør den perfekt til vores indeklima. Hvis den bliver udsat for kolde temperaturer, har den det med at dø langsomt hen.

I modsætning til det fleste planter har fiskebensplantens blade det med at visne og krølle sig sammen, hvis planten får for meget sollys. Så netop denne plante skal faktisk helst holdes væk fra vindueskarme og altaner.

Musehaleaks (Peperomia prostata)

Musehaleaksen er en planteslægt med mere end 1.000 forskellige arter. Det er en lille men markant og flot stueplante. Den bliver normalt ikke særlig høj, men den hænger sig ned over potten, den står i.

Nogle tager fejl af Musehaleaksen og tror, det er en sukkulent, på grund af dens tykke blade. Men modsat sukkulenter, har denne plante ikke brug for sollys for at overleve. For at sikre at planten ikke udtørrer i de kolde måneder, anbefales det at fugte plantens blade med en vandforstøver.

Mest læste artikler