6 indeplanter, der er umulige at slå ihjel

Har du bitre erfaringer med pasning og pleje af dine planter? Eller er du måske bare på udkig efter nogle nemme planter, der kan passe sig selv? Så er disse smukke indeplanter lige noget for dig! 

Planter, der sjældent skal vandes

Begynder dine planter langsomt at dø, så snart de kommer ind i dit hjem? Så er der et par oplagte fejl, du måske gør dig, uden at vide det.

Den mest indlysende grund kan være, at du ikke vander dine planter nok, fordi du enten glemmer det, eller fordi du ikke har sat dig nok ind i, hvilken type plante, du har med at gøre.

Den anden grund til at dine planter dør, kan være, at du vander dem for meget, hvilket i sidste ende får rødderne til at rådne.

Vi anbefaler derfor, at du går efter nogle nemme planter, der kun skal vandes hver anden, tredje eller fjerde uge.

Hvorfor overhovedet have planter i hjemmet?

Du har måske lyst til at give op, og stoppe med at bringe nye planter ind i dit hjem, men det er faktisk vigtigt, at du ikke giver op.

Udover at planter giver dit hjem liv og farver, så er planter faktisk også vigtige for dit indeklima. Planter producerer nemlig frisk ilt, og så er de også gavnlige for luftfugtigheden i dit hjem – især om vinteren, hvor luften er meget tør.

Se mere planter, der kan give bedre indeklima her.

6 indeplanter, der er nemme at holde

Som nævnt ovenfor, er det bedste, du kan gøre, at gå efter nogle nemme planter, der sjældent skal vandes, hvis du har tendens til at dræbe dine planter. Vi har derfor samlet en oversigt over 6 planter, der er så godt som umulige at slå ihjel.

1. Kinesisk pengetræ (Pilea peperomioides)

Det kineske pengetræ er kendt under mange navne, heriblandt Pilea peperomioides, tallerkenplanten, pengeplanten, missionærplanten, elefantøre og så videre. Det kinesiske pengetræ er derudover kendt for at være en nem plante at holde – så længe den ikke overvandes.

Vand derfor kun dit kinesiske pengetræ én gang om ugen, eller sjældnere, hvis jorden stadig er fugtig.

Læs også: Pilea – alt om pasning og formering med stiklinger

2. Duft-dracæna (Dracaena fragrans)

Duft-dracæna, eller Janet Craig planten, kan overleve i selv de mørkeste hjem. Planten har et busket udseende bestående af flotte skinnende blade.

Duft-dracæna tåler ikke direkte sollys og skal som grundregel vandes efter, hvor meget sol den får. Jo mindre sol, jo mindre vand. Vand derfor først din Duft-dracæna når jorden er tørret ud.

3. Kaktus

Er du en af dem, der glemmer at vande dine planter, så er diverse kaktusplanter lige noget for dig. Det eneste du skal være opmærksom på er, at din kaktusplante står et sted med masser af sol, og at du ikke kommer til at overvande den. Derudover er en god rettesnor, at vande din kaktus en gang om måneden eller sjældnere, afhængig af hvor meget sol din kaktus får.

4. Svigermors skarpe tunge (Sansevieria trifasciata)

Svigermors skarpe tunge, også kaldet Snake Plant på engelsk, er dejlig nem at holde, da planten kun skal vandes hver anden til tredje uge.

Svigermors skarpe tunge er kendt for sine lange, tykke blade i gule, hvide og grønne farver, der giver et flot spil i din indretning.

A Sansevieria trifasciata indoor plant, next to a nice white interior.

5. Jernplante (Aspidistra elatior)

Jernplanten trives godt i skygge og behøver derfor ikke særlig meget sol. Vand derfor planten cirka en gang om ugen eller mindre, hvis jorden ikke har nået at tørre helt ud.

Getty Images

6. Elefantfod (Beaucarnea recurvate)

Sidst, men ikke mindst, har vi Elefantfod, også kaldet Beaucarnea recurvate eller The Mexican Ponytail Palm på engelsk. Elefantfod skal kun vandes cirka en gang hver anden uge, da planten kan lagre vand helt op til tre uger. Elefantfod er således endnu et godt valg til dig, der glemmer at vande dine planter.

Mest læste artikler