6 mirakler kun stueplanter kan udrette

Grønne planter kan meget mere, end vi tror. Hvis du omgiver dig med masser af bregner og andre stueplanter, forbedrer dit indemiljø og humør sig.

menneskers energiniveau øges betragteligt, når vi betragter noget ekstra smukt, for eksempel en afrikansk viol, som i øvrigt er en robust stueplante.

6 grunde til at have masser indendørs planter

1. Planters skønhed giver øget energi

Forskere har påvist, at menneskers energiniveau øges betragteligt, når vi betragter noget ekstra smukt, for eksempel en afrikansk viol, som i øvrigt er en robust stueplante. Der sker simpelt hen det, at adrenalinen i vores krop stiger, og vi bliver friskere.

2. Tør indeluft tilføjes fugt

Mange stueplanter er kendt for at tilføje indemiljøet naturlig fugt via bladenes transpiration. Især om vinteren er det tiltrængt i vores opvarmede boliger. Bregner er én af de plantegrupper, som er særligt gode til at sprede fugt i et rum.

3. Planter suger allergifrembringende og giftige stoffer til sig

Mange planter er kendt for at kunne opsuge allergifremmende partikler, for eksempel støv, til sig. Der er lavet undersøgelser, som viser, at skadelige stoffer i luften begrænses med op til 90 procent takket være indendørs planter.
Forskere fra NASA har ligefrem bevist, at nogle planter kan fjerne meget giftige stoffer, som fx formaldehyd, fra luften.

stueplante

4. Farver giver os mere skaberkraft

Farverige blade gør os mere kreative i følge Goodhousekeeping, som har allieret sig med en haveekspert, der opfordrer os til at købe planter med farvet løv.’

5. Planter redder dig fra at falde i søvn på jobbet

Et halvmørkt kontormiljø kan få selv den bedste til at hænge med hovedet. Planter giver energi til et rum, men de færreste kan leve med så lidt lys. Det gælder dog ikke bambus, der er oplagt som Fengshui-planter på arbejdspladsen og i skoler.

6. Røde blomser og blade stimulerer

Synet af den røde farve har en gavnlig effekt på menneskets psyke. Vi bliver ganske enkelt mere vågne og energiske af den. Placér for eksempel en rød plante på badeværelset til at give dig et ekstra spark om morgenen.

Mest læste artikler