7 stueplanter, der gør dit humør bedre om vinteren

Mange stueplanter har en gavnlig effekt på indemiljøet, men vidste du, at de også kan gøre dit måske lidt slidte vinterhumør væsentligt bedre?

1. Lavendel – multitalentet

Lavendel er ikke bare en velduftende krydderurt, men bruges også i æteriske olier og mad. Det er en helt fantastisk plante, som blandt andet skulle have en gavnlig effekt på søvnen. Nogle lægger ligefrem tørret lavendel i hovedpudebetrækket.

2. Basilikum gavner helbreddet

Basilikum er en enestående krydderurt, som ikke alene giver maden ekstra pift, men også har helbredsfremmende virkning takket være sit indhold af stoffet ‘linalool’.

Læs også: Mynte – sådan passer og plejer du den smagfulde krydderurt
Læs også: Dyrk din egen basilikum i haven

3. Roser gør mennesker glade

Roser er nok verdens smukkeste blomst, og nyere forskning viser, at stiller man roser i et rum, bliver især kvinders sindsstemning bedre.

4. Fredsliljer fjerner mugsporer

Fredsliljer kan fjerne mugsporer fra luften i et rum og på den måde forbedre indemiljøet.

4. Orkideer fortryller i indretningen

Orkideer blomstrer året rundt, men det er ikke det eneste fortryllende ved denne eksotiske blomst. Der er en grund til, at orkideer ofte optrædr i den asiatiske indretningsfilosofi fengshui. Blomstens skønhed og sarte væsen forplanter sig til stemningen i et rum.

6. Rosmarin henter gode minder frem

Rosmarin skærper hukommelsen, og mange mener, at det skyldes duftens og smagens evne til at bringe hjernen tilbage til gode sommerminder.

7. Bregner er rensende

Bregner har en evne til at filtrere luften i din stue og fjerne giftstoffer.

Kilde: Country Living

Mest læste artikler