Sådan binder du den perfekte blomsterbuket

Du kender det sikkert. Du har købt nogle bundter af dine yndlingsblomster, som du vil binde en buket af. Men blomsterbinding er ikke nemt og ligemeget, hvad du gør, så bliver buketten ikke som du tænkte dig. Vi giver dig her svaret på hvorfor.

Symmetri er synderen

Mange mennesker er så styret at symmetri i det de gør, at når de får blomster mellem hænderne, bliver resultatet langt fra som det de ønskede. Og selvom det er let at forstå at man instinktivt tyer til den symmetriske tilgang, er det faktisk en god idé at tænke helt ud af boksen og lægge “planen” for buketten om.


For selvom en buket bundet af en dekoratør ser symmetrisk ud, er de det sjældent. Faktisk er det sådan, at de fleste uddannede blomsterbindere sværger til, at alle blomster skal stikkes i dekorationer, eller bindes i buketter, ganske usymmetrisk. På den måde risikerer man ikke en for rund og tæt kreation.

Snakker vi traditionelle brude- eller brudepigebuketter er det en helt anden snak, for der stikkes stilkene ofte i et håndtag med blomsterskum for enden, så der er det med at udnytte den begrænsede mængde plads.

En bindeteknik for de øvede

Har du allerede et par gange før haft blomster mellem hænderne, kan du kaste dig ud i at binde buketter, som de uddannede gør det. Den spiralformede buket er smuk og noget du nemt selv kan lære. Alt du skal gøre, er at starte med at samle nogle blomster i hånden og lægge dem parallelt når du påbegynder buketten. Du starter spiralen ved at krydse de næste par blomster over dem du allerede har i hånden. Så drejer du buketten lidt om sig selv og gentager igen. Husk at alle stilke skal krydses den samme vej.


Bind dine egne buketter

Ligemeget, hvordan du binder dine buketter, er det altid en super god idé at vælge nogle blomster som er forskellige. Forskellige farver, længder og størrelser på hovederne giver en god effekt og en smuk buket med tekstur og udtryk.

Hemmeligheden bag en smuk buket er som følger:

  • Fjern alle blade fra stilkene, hvor du allerede, før du binder buketten, kan se at de vil røre vandet i vasen.

  • Bind i spiral. Ved hele tiden at dreje buketten undervejs, “låser” du stilkene i hinanden og skaber en spiral ud af stilkene.

  • Brug bast, når du skal holde på bukettens form. Bind det rundt et par gange og klip enderne til.

  • Husk at snit stilkene, så de er lige lange – og gør det gerne skråt. Så står de bedre i vasen og blomsterne får en større flade at optage vand på.

  • Jo oftere du skifter vandet i vasen med din buket, jo længere vil blomsterne holde sig smukke.

  • Husk at nyd dine smukke blomster – de har trods alt en begrænset levetid.

Mest læste artikler