Disse 9 planter vil få dig til at sove bedre

Har du problemer med at sove igennem om natten, kan disse planter hjælpe dig uden problemer.

planter søvn

9 effektive planter

Planter i vindueskarmen kan meget mere end blot at stå til pynt. Nogle planter er utrolige sunde for vores helbred, da de har en beroligende og rensende effekt. Flere planter renser luften så effektivt at nogle allergikere vil kunne mærke en forskel inden for få dage.

Med planternes egenskaber kan du altså forbedre din søvn – du skal bare huske og vælge de rigtige planter! Vi har listet de 9 mest effektive planter, som vil kunne hjælpe dig.

1. Sommerfuglepalme (Dypsis lutescens) / Guldpalme

Sommerfuglepalmen er en de mest populære indendørsplanter i Danmark. Planten er både flot med sine lange palmeblade og er også forholdsvis nem at holde. Derudover har den en exceptionel evne til at rense luften. Med sine store blade fanger den skadelige gaspartikler og renser luften for CO2. Med en renere luft i soveværelset vil du kunne sove bedre.

2. Aloe Vera

Aloe Vera er en ekstraordinær nytteplante. Udover dens kølende og fugtighedsgivende væske i bladene, er aloe vera’en også en effektiv luftrenser. Om natten udsender den ren oxygen, som vil gavne dig. Derudover udskiller den også volatiler, som er gode for dit helbred og immunsystem.

3. Fugleredebregne

Fuglebedebregnen er en smuk plante med kunstneriske, snoede grønne blade. Stueplanten er utrolig nem at passe og vil gøre meget gavn i dit hjem. Bregnen har nemlig en fantastisk egenskab til at selvregulere luften omkring den. Når der er for meget CO2 i luften, øger den sin fotosyntese, som vil resultere i et sundere indeklima.

4. Bajonetplante/Svigermors skarpe tunge

Bajonetplanten er en hårdfør stueplante, som kan kendes på sine lange blade med spidse torn for enden. Planten er utrolig nem at holde, da den ikke kræver megen vand eller sol.
Bajonetplanten har derimod nogle fantastiske luftrensende egenskaber, som vil gavne indeklimaet i dit hjem.

5. Væddeløber/Chlorophytum

Man finder ofte en væddeløber i vindueskarmen i de danske hjem – og der gør den meget nytte! En enkel plante kan nemlig på under 2 timer, minimere mængden af formaldehyd i et over 50 kubikmeter stort rum. Den er så effektiv at du sagtens vil kunne nøjes med en væddeløber pr. etage i dit hjem.

6. Twiggy/Homalocladium platycladum

En stor twiggy plante vil effektivt kunne rense luften i dit soveværelse. Planten trives mest i vindueskarmen med let sol. Men den kræver at du vander og gøder regelmæssigt.

7. Guldranke/Epipremnum pinnatum

En guldranke kan kendes på dens store blade med mørkegule markeringer. Bladene har luftrensende egenskaber og vil kunne skabe et bedre indeklima i dit soveværelse, så du vil kunne sove bedre.

8. Gåsefod/Syngonium vellozianum

Gåsefoden er en hurtigvoksende klatreplante, som kræver lidt ekstra pleje. Du kan se på bladene om planten har det godt. Er bladene blege og plettet, er planten underernæret og trænger til kærlighed. Hvis planten skal rense luften, skal dens blade være blanke og uplettet, hvilket formentlig vil kræve en ompotning og ekstra gødning.

9. Fredslilje

Har du grønne fingre, kan du rent faktisk dyrke din egen friske luft. Med frø fra en fredlilje, vil du kunne gro din egen plante, som vil kunne rense luften hjemme ved dig.
Planten er desuden flot at have stående og vil ikke kræve meget af dig.

Læs også: Fredslilje – en luftforbedrende stueplante

Mest læste artikler