Få valmuer i buketter til at holde længere med en lighter

Valmuer i buketter er kropumulige. Blomsterbladene har en dårlig vane med at falde af, inden solen går ned. Heldigvis findes der et ganske enkelt trick til at få glæde af afskårne valmuer, og det involverer en lighter. 

Drømmen om valmuer i buketter

Der er intet så smukt som en valmuemark i blomst. Der er heller ikke meget, der i skønhed kan slå et staudebed i haven fuld af valmuer. Derfor kan det ikke undre, at mange gerne vil overføre denne pragt til buketter. Og her har vi miseren.

Afklippede valmuer har nemlig en notorisk kort levetid. Nogle gange er alle bladene faldet af, inden blomsterne er kommet ind i huset. De fleste ved godt, at det er vanskeligt, men forsøger alligevel. Måske har man registreret, at blomsterhandlerne faktisk sælger valmuer, og de kan vel ikke dratte af ved det mindste vindpust?

Afklippede valmuer kan ikke suge vand

Blomsterhandlernes valmuer er for det første som regel siberiske valmuer, og de er lidt mere hårdføre og bedre egnede som afskårne buketblomster.

Problemet ligger dog primært i de vilde valmuers og havevalmuernes botanik.

Der sker nemlig det, at en mælkeagtig substans siver ud, når blomsten bliver skåret af. Denne substans danner hurtigt et slags segl om den afklippede stilk, og dette vil forhindre valmuen i at suge vand, når den bliver anbragt i en vase.

Heldigvis kan det godt lade sig gøre at forlænge levetiden på valmuer til buketter. Hvis du følger disse 3 trin, giver du valmuerne de bedste muligheder for at stråle i buketter. ‘

Og glem ikke nr. 3 – tricket med lighteren.

1. Pluk valmuerne tidligt om morgen

Kig efter blomster, der ser sunde og raske ud, når du tager ud for at klippe valmuer. Vælg de valmuer, hvis blomster ikke har åbnet sig endnu.

2. Klip valmuer med en skarpsleben blomstersaks

Brug en ren og skarp blomstersaks og skær blomsterstilken af lige over jorden. Et sløvt blad på saksen eller kniven kan beskadige blomsten.

3. Svits valmuernes stilke

Svits kortvarigt enden på stllken med ilden fra en lighter eller en tændstik. Det forhindrer, at den mælkeagtige substans når ned til snittet, og det vil give blomsterne mulighed for at optage vandet i vasen.

I stedet for lighteren og ilden er det også en mulighed kortvarigt at stikke det yderste af de afklippede stilke ned i kogende vand.

Læs også: Alt om såning og pasning af valmuer i idényts planteleksikon

Kilde: gardenguides.com

Mest læste artikler