Lav din egen rå kaktus-dekoration

Planter er ikke nødvendigvis bundet af jord og potte, og kan bruges som en flot dekoration på middagsbordet.

Populære planter

Kaktussers simple og nærmest skulpturelle udseende og deres meget begrænsede plejebehov har gjort dem enormt populære for tiden, og de optræder ofte i mode- og boligmagasiner, som det helt store inden for indretning. 

Start din dekoration fra bunden

Et godt udgangspunkt er en træskive. Den kan du bore og hamre i og bruge som fundament til din kaktus-dekoration. Du kan også bruge andre underlag, men træ er billigt og nemt at arbejde med.

Fra venstre: Crassula hobbit, Atrophytum myriostigma, Matucada polzii

Som på billedet her kan du bore huller i træskiven med en skruemaskine, sætte pinde i og hænge dine planter op eller spidde dem direkte på pindene. Du kan købe materialerne i din lokale hobbybutik.

Fra venstre: Opuntia ibrida, Ferro cactus latispinatus

Du kan også sømme kaktusserne fast og give kaktusserne endnu flere pigge, så din dekoration får et råt look. Denne dekoration har jeg selv lavet (og kom ved samme lejlighed af med nogle aggressioner).

Vær opmærksom på holdbarheden

Kaktusser kan leve i månedsvis uden jord og vand, derfor kan du uden problemer nyde godt af din kaktus-dekoration længe. Piner du kaktusserne, som jeg gjorde, vil det forkorte levetiden, da det igangsætter en rådningsproces. Spidder du med træpinde, så lever kaktussen et par måneder, hvis du bruger søm, så holder de kun i et par uger.

Du kan se en masse flotte sukkulenter og få inspiration til indretning med planter på JH Engros’ Instagram-profil.

Mest læste artikler