Sådan får du anemoner til at holde i en vase

Det danske forår betyder mere varme, men også skønne, skønne blomster. Nogle af de fineste er anemonerne, som du selv kan plukke i skovbunden. Du får her gode tips til, hvordan du får en skøn forårsbuket til at holde i en vase.

Sådan lever anemonerne længere i en vase

Pluk dine egne anemoner i skoven

Hvis du selv tager i skoven for at plukke dine anemoner, så ved du nok også, at det ikke ligefrem er en blomst, der er helt nem at transportere hjem. De falder lynhurtigt sammen og hænger lidt med hovedet, og så ser de altså triste ud. Det er derfor en rigtig god idé at medbringe en lille pose med en våd køkkenrulle i. Det gør nemlig, at blomsterne kan holde sig friske under transporttiden hjem.

Sådan lever anemonerne længere i en vase

Når du så kommer hjem og er klar til at sætte blomsterne i vase, så er der et par ting, du skal være opmærksom på. På den måde sikrer du blandt andet, at blomsterbuketten ikke bliver alt for kedelig at se på efter bare en enkelt dag indendørs.

Start derfor altid med at finde en helt ren vase frem, som du gerne vil placere blomsterne i. Hvis du eksempelvis stadigvæk kan se rester i vasen fra sidste gang, den blev brugt, så kan et godt råd være at sætte den i blød i vand og natron. Hvis resterne ikke vil gå af med det samme, kan det være nødvendigt at vasen står i blød natten over. Sørg derfor altid for at have en helt ren vase klar, hvis du har friske blomster med hjem.

Læs også: Rød solhat – prærieblomsten og lægeplanten

Husk det kolde vand

De fleste blomster skal gerne sættes i lunkent vand, men når det gælder blandt andet franske anemoner, skal de altid sættes i koldt vand. Et andet godt tip er at placere buketten mellem gardin og vindue om natten. Det er lidt ekstra køligt for blomsterne, og det vil få dem til at holde længere.

Læs også: Flotte lupiner i grøftekanten, haven og vasen

Sørg desuden også for at skifte vandet på buketten hver dag. På den måde vil blomsterne holde sig friskere i endnu længere tid, og du vil kunne nyde både den vidunderlig duft og syn af de smukke forårsblomster.

Mest læste artikler