Derfor kan du glæde dig over at være boligejer lige nu

December måned er for mange familier lig med hyggelige juletraditioner såsom julemad og konfekt, som især børnene holder af. Men i år er der også en glædelig gave til de voksne. Boligmarkedet fortsætter nemlig sin pæne fremgang.

hus set fra luften

Danske husejere kan glæde sig over, at også 2019 blev et år, hvor huspriserne i gennemsnit er steget på landsplan.

Peter J. Mattsen, der er direktør i Nybolig, glæder sig over væksten.

– Det er opmuntrende at se, at fremgangen på boligmarkedet fortsætter. Det kan også kun glæde alle de titusindvis af danske parcelhuseje at vide, at de på papiret kan hente en fin gevinst, siger Peter J. Mattsen i en pressemeddelse.

Prisen på parcelhuse steg samlet set med 0,9 pct. i hele Danmark i tredje kvartal, når der korrigeres for sæsonudsving. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Faktisk skal vi helt tilbage til 2012 for at finde et tidspunkt, hvor priserne på parcelhuse senest tog et dyk.

Parcelhushandel fylder mere

Parcelhuse tegner sig antalsmæssigt for langt de fleste bolighandler i Danmark. I de første ni måneder af 2019 er der solgt 38.784 parcelhuse. Det er ifølge tal fra Danmarks Statistik 3,8 pct. flere end samme periode sidste år.

Tallene viser desuden, at prisen på parcelhuse er steget mere end ejerlejligheder i hele fem af de seneste seks kvartaler.

– Medierne har fokuseret meget på markedet for ejerlejligheder i de danske storbyer. Men man glemmer at nævne, hvor godt det også er gået for de mange danskere, der bor i hus med have, siger Peter J. Mattsen.

Man skal faktisk helt tilbage til 2007 for at finde en periode med et handelsniveau, der er højere end i dag.

Læs også: Strikkede karklude – 2 nemme opskrifter

Mest læste artikler