Boligøkonomi og forsikring

Sådan får du styr på boligøkonomi og forsikring

Der er mange ting at forholde sig til, når man som boligejer skal have styr på boligøkonomien og forsikringer. Det gælder både, hvis du skal købe eller sælge hus, ønsker at spare flere penge i hverdagen, eller hvis der skal ansættes en håndværker til at udføre arbejde i huset.

Læs mere

Hvis du fx have vurderet eller solgt dit hus, så er der en lang række ting, som du skal have styr på, inden der bliver taget kontakt til ejendomsmæglere eller potentielle købere. Du finder her tips til, hvad du kan gøre for at forbedre det første indtryk, huset giver. Sørg fx for at rydde op i huset, gør rent og luft ud, giv væggene en omgang maling, sørge for at køkkenet ser lækkert ud, og få repareret eventuelle fejl og mangler, og glem endelig ikke haven.

Ting du skal huske, når du vælger håndværker

Når du ansætter en håndværker til at udføre arbejde i din bolig, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i de forskellige regler, der gør sig gældende. Det er fx en god idé at få en detaljeret og skriftlig aftale  med håndværkeren, hvis du vil gøre brug af dit håndværkerfradrag.

Du finder her de bedste tips til, hvordan du sikrer, at den skriftlige aftale mellem dig og håndværkeren er i orden. Vi guider dig også i, hvordan du eventuelt sammensætter en klage til ankenævnet, hvis det skulle gå galt, og du finder desuden også en huskeseddel til kontrakten mellem dig og håndværkeren.

Gode måder at spare penge på

De fleste vil gerne finde nye og gode måder at spare penge på, men det er ikke altid helt nemt at ændre sine vaner og tanker omkring forbrug af vand, mad og el. Der findes forskellige små råd, som du kan gøre til en vane i hverdagen og på sigte spare mange penge. Det kan fx være i forbindelse med forbrug af kød, sodavand, overforbrug af mad og vand samt rygning.

Sådan bliver vandregningen mindre

Danskerne bruger i gennemsnit 108 liter vand dagligt, men der findes masser af gode råd til, hvordan du kan mindske vandforbruget og dermed spare masser af penge. De største besparelser er oftest at finde på badeværelset, hvor vandforbruget går til hygiejne og toiletskyl. Et nyere miljøtoilet bruger mellem 3 og 6 liter vand pr. skyl, hvorimod et ældre toilet bruger op til hele 12 liter. Der er derfor masser af penge at spare ved at investere i et nyt toilet. Det kan nemlig koste dig op til 5000 kroner om året, hvis vandhanen drypper eller toilettet løber.

Du finder også de bedste tips og info om regler i forbindelse med tilstandsrapport, ejerskifteforsikring, indbetalinger til pension samt generelle forsikringer af hus og hjem.

Risikable boliglån vinder frem
penge foran et hus

Risikable boliglån vinder frem

Lige nu kan lånene virke som en god forretning, men boligejerne risikerer at brænde fingrene på sigt.
Sådan rammer Putin danske husejere
Kreml

Sådan rammer Putin danske husejere

Putins invasion af Ukraine kommer også til at få konsekvenser for danske husejere. Disse ting bliver meget dyrere.
Dette er boligejernes største frygt!
Boligøkonomi

Dette er boligejernes største frygt!

Tidligere har frygten for indbrud været størst blandt danske boligejere. Men nu er det helt andre ting, der får boligejerne til at holde antennerne ude.
Nu er de første nye ejendomsvurderinger ude
Blå himmel og udsigt over parcelhusenes tage i Odense.

Nu er de første nye ejendomsvurderinger ude

Nu er der endelig kommet skub i de nye ejendomsvurderinger, der har været længe undervejs. Over de næste par måneder får 50.000 boligejere ny vurdering. Se, om du skal have penge tilbage eller ej.
Sådan får du den største gevinst på Black Friday

Sådan får du den største gevinst på Black Friday

På årets største tilbudsdag, Black Friday, kan du spare mange penge på alt fra fjernsyn og smartphones til hårde hvidevarer og møbler - men du kan også falde i flere tilbudsfælder. Se hvordan du får fat i de bedste deals her og få ekspertens bedste råd til, hvordan du undgår at blive snydt.