
Sådan undgår du fejl i din ejendomsvurdering
Sådan tjekker du, om der er servitutter på din bolig, der kan påvirke din ejendomsvurdering.
Der er mange ting at forholde sig til, når man som boligejer skal have styr på boligøkonomien og forsikringer. Det gælder både, hvis du skal købe eller sælge hus, ønsker at spare flere penge i hverdagen, eller hvis der skal ansættes en håndværker til at udføre arbejde i huset.
Hvis du fx have vurderet eller solgt dit hus, så er der en lang række ting, som du skal have styr på, inden der bliver taget kontakt til ejendomsmæglere eller potentielle købere. Du finder her tips til, hvad du kan gøre for at forbedre det første indtryk, huset giver. Sørg fx for at rydde op i huset, gør rent og luft ud, giv væggene en omgang maling, sørge for at køkkenet ser lækkert ud, og få repareret eventuelle fejl og mangler, og glem endelig ikke haven.
Når du ansætter en håndværker til at udføre arbejde i din bolig, er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i de forskellige regler, der gør sig gældende. Det er fx en god idé at få en detaljeret og skriftlig aftale med håndværkeren, hvis du vil gøre brug af dit håndværkerfradrag.
Du finder her de bedste tips til, hvordan du sikrer, at den skriftlige aftale mellem dig og håndværkeren er i orden. Vi guider dig også i, hvordan du eventuelt sammensætter en klage til ankenævnet, hvis det skulle gå galt, og du finder desuden også en huskeseddel til kontrakten mellem dig og håndværkeren.
De fleste vil gerne finde nye og gode måder at spare penge på, men det er ikke altid helt nemt at ændre sine vaner og tanker omkring forbrug af vand, mad og el. Der findes forskellige små råd, som du kan gøre til en vane i hverdagen og på sigte spare mange penge. Det kan fx være i forbindelse med forbrug af kød, sodavand, overforbrug af mad og vand samt rygning.
Danskerne bruger i gennemsnit 108 liter vand dagligt, men der findes masser af gode råd til, hvordan du kan mindske vandforbruget og dermed spare masser af penge. De største besparelser er oftest at finde på badeværelset, hvor vandforbruget går til hygiejne og toiletskyl. Et nyere miljøtoilet bruger mellem 3 og 6 liter vand pr. skyl, hvorimod et ældre toilet bruger op til hele 12 liter. Der er derfor masser af penge at spare ved at investere i et nyt toilet. Det kan nemlig koste dig op til 5000 kroner om året, hvis vandhanen drypper eller toilettet løber.
Du finder også de bedste tips og info om regler i forbindelse med tilstandsrapport, ejerskifteforsikring, indbetalinger til pension samt generelle forsikringer af hus og hjem.
Sådan tjekker du, om der er servitutter på din bolig, der kan påvirke din ejendomsvurdering.
Kommende EU-lov tvinger dig til at bruge hundredtusindvis af kroner på at renovere dit hus. Det kan reelt gøre dit hus usælgeligt, siger eksperter, som efterlyser politisk handling.
Tiden med negative boligrenter er forbi. Mange danske husejere skal håndtere store rentestigninger allerede fra april.
Indtrykkene i de første 30 sekunder du er i et hus, kan være afgørende for, at køberne vælger netop dit hus ved hussalget. Læs hvad du selv kan gøre, for at huset fremtræder bedst inden hussalget.
Din bolig lægger beslag på næsten dobbelt så mange penge som den næststørste post på budgettet, viser tal fra Danmarks Statistik.
Frem mod 2024 skal du holde godt øje med din digitale post. For hvis du overskrider særlig frist, kan det resultere i et skattesmæk.
Turbo på tilskud til energirenovering, udskiftning af varmeanlæg samt smart teknologi til hjemmet er blandt politikernes valgløfter til dig som boligejer i den kommende valgperiode.
Hvad er inflation? Hvorfor har vi inflation? Og har der været inflation i Danmark før? Her er den nemme guide til at forstå inflationen.
En ny rapport fra statens vismænd kaster mørke skygger over boligmarkedet.
Nogle uheldige danskere risikerer at vågne op med andet end tømmermænd den 1. januar 2023. De kan få smadret deres økonomi ved årsskiftet.
Priserne risikerer at falde kraftigt i visse områder, mens andre kan blive stavnsbundet.
Lige nu kan lånene virke som en god forretning, men boligejerne risikerer at brænde fingrene på sigt.