11 råd til at spare penge i 2019

Kunne du også godt tænke dig at spare lidt ekstra penge? Her er 11 gode råd, som kan hjælpe dig godt på vej og ændre dine tanker og vaner om forbruget på vand, mad og el uden at det føles voldsomt eller drastisk.  

1. Drik mere vand

Skru ned for forbruget af sodavand, saftevand og juice, og drik i stedet mere vand. Du vil hurtigt kunne mærke forskellen på, hvor mange penge, du handler ind for, når du ikke skal købe de søde drikkevarer.

2. Indfør kødfrie dage

Måske er det ikke alle i familien, som til at begynde med vil være helt tilfredse med det forslag. Ikke desto mindre kan det være en god idé at skrue ned for forbruget af kød. Kød er dyrt, og så er det desuden bedre for miljøet at spise mindre kød. Kig i stedet efter spændende italienske pastaretter, hvor der ikke skal kød i.

3. Server mindre portioner

Er du også en af dem, som skraber store mængder mad i skraldespanden, når I har spist aftensmad? Så kunne det være værd at overveje om man ikke skulle servere lidt mindre portioner og på den måde lave mindre mængder mad.

4. Tjek køleskabet

Inden du tager ud og handler, er det en god idé, at du lige tjekker køleskabet og fryseren. Det kunne være, der gemte sig noget, som du havde glemt, at I havde, og som I kan bruge til maden.

5. Skriv hvad du smider ud

Prøv i en periode at føre en liste over, hvad du smider ud. Før listen i én eller to uger, og du vil sikkert blive overrasket over, hvor meget uberørt mad, som bliver smidt ud. Det kan hjælpe dig med at handle anderledes og mindre ind.

6. Køb billigere mærker

Hvad end det drejer sig om bleer til ungerne, frikadeller fra delikatessen eller en ny lampe til stuen, så kan det være en god idé at se sig omkring efter nogle billigere mærker. Den billige ost fra Fakta kan faktisk være enormt velsmagende!

7. Stop med at ryge

Det koster uendeligt meget at ryge – både for pengepungen og helbredet.

8. Sluk al elektronik

Sørg for at slukke al elektronik inden du går i seng om aftenen. Mange har en tendens til at lade computeren være tændt eller lade fjernsynet stå på standby (så det stadigvæk lyser rødt). Sluk det hele – også internettets router! Du vil helt sikkert kunne mærke det på elregningen.

9. Skru ned for varmen

Man behøver jo selvfølgelig ikke at slukke helt, men prøv at skrue ned for varmen og alternativt tage en ekstra trøje på. Hvis du er så heldig at have aircondition derhjemme, så gør du det modsatte om sommeren. Smid tøjet og lad være med at tænde for den kølige brise.

10. Reparer dine ting

Går elektronikken i stykker eller kommer der et hul i blusen? I stedet for at smide ud og købe nyt, så få dine ting repareret. Trænger computeren til et nyt batteri, så er det langt billigere, at få det udskiftet end at købe en helt ny.

11. Tag cyklen

I stedet for at tage toget, bilen eller bussen, så tag i stedet cyklen på arbejde. Det er kun en bonus, at man får frisk luft og motion på cykelturen.

Mest læste artikler