Store ændringer på vej til håndværkerfradraget

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget. Det skal nemlig være nemmere for skatteyderne selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner mellem børnepasning, havearbejde og håndværkere. 

Snart kan det blive muligt at få højere fradrag for vinduespudsning, rengøring og havearbejde.

Skatteminister Karsten Lauritzen har nemlig indkaldt til nye forhandlinger om håndværkerfradraget, der også kendes som BoligJobordningen.

Allerede tilbage i januar 2019 lagde Karsten Lauritzen og Venstre op til et mere fleksibelt håndværkerfradrag, der giver danskerne større frihed til selv at vælge, hvordan de vil fordele det samlede fradrag på 18.000 kroner.

BoligJobordningen i dag

I dag er ordningen delt i to fradrag. Et fradrag på 12.000 kroner som kan bruges på håndværksydelser, og et på 6000 kroner, der kan bruges på serviceydelser som rengøring og børnepasning.

Regeringen og Dansk Folkeparti gjorde i 2018 den nuværende BoligJobording permanent, men Venstres nye forslag betyder, at danskerne vil kunne bruge alle 18.000 kroner på rengøring, børnepasning eller havearbejde, hvis de ønsker det.

Åbne for forhandlinger

Både Dansk Folkeparti og De Konservative støtter op om ændringerne. De ser gerne, at hver enkelt familie selv kan prioritere om fradraget skal bruges til hjælp i hjemmet eller til forbedringer af boligen.

Socialdemokraterne, der tidligere har rettet kritik mod ordningen, ser også positivt på de kommende forhandlinger. Ifølge Benny Engelbrecht, der er finansordfører for Socialdemokraterne, ønsker de dog en ordning, der er mere grøn, mere servicerettet og i højere grad forhindrer sort arbejde, end den gør i dag.

Håndværkerfradraget bruges flittigt

En opgørelse som Skatteministeriet lavede i 2018 viser, at skatteyderne siden 2015 har trukket 11 milliarder kroner fra som følge af BoligJobordningen. Alene i 2017 benyttede 438.000 danskere sig af ordningen, og der blev samlet givet skattefradrag for i alt cirka 2,8 milliarder kroner.

Kilde: Dr Nyheder og Bolius

Mest læste artikler