Nu får boligejerne de lovede milliard-skattelettelser

Udskydelsen af de nye boligskatteregler ville give staten ni milliarder kroner om året. Nu lover skatteminister, at boligejerne får deres penge tilbage.

På trods af udskydelsen af de nye boligskatteregler, vil boligejerne stadig få pengene fra deres lovede skatterabat.

Det skriver skatteminister Morten Bødskov (S) i et skriftligt citat til DR Nyheder, efter han tirsdag meddelte, at det er nødvendigt at skubbe de nye boligskatteregler fra 2021 til 2024.

»Det er regeringens holdning, at de penge, der kommer ind som følge af udskydelsen, skal tilbage til boligejerne. Den konkrete model ser vi på i forhandlingerne,« lyder det fra ministeren.

Sparer staten for 9 milliarder kroner

De nye boligskatteregler er blevet udskudt tre år som følge af store it-problemer, og udskydelsen så i første omgang ud til at spare staten for tre milliarder kroner om året.

Staten ville altså få i alt ni milliarder kroner i provenu fra de omkring 800.000 boligejere, der ellers stod til at få en skattelettelse fra 2021, men nu først får den tre år senere.

Det er primært boligejere uden for de største byer, som har betalt for meget i skat, fordi vurderingerne på deres boliger har været for høje. I gennemsnit vil de berørte boligejere kunne se frem til at få omtrent 19.000 kroner retur.

Får pengene tilbage

Aftalen om det nye system for boligskat, der også rummer skattelettelserne, er blevet til i et forlig mellem den tidligere VLAK-regering, Dansk Folkeparti, De Radikale og Socialdemokratiet. Hos både Venstre, Dansk Folkeparti og regeringens nuværende støtteparti, De Radikale står de også fast på, at boligejerne skal have de lovede skattelettelser.

– Boligejerne skal have deres penge. Det er det, de har krav på ifølge den aftale, vi har lavet, sagde skatteordfører Kathrine Olldag onsdag til DR Nyheder.

Mest læste artikler