Cheføkonom: Tidlig julegave på vej til danskerne

Der kan være en tidlig julegave på vej til danske boligejere. De allerede rekordlave boliglån har nemlig ikke set bunden endnu. Find ud af, hvornår julegaven forventes at ligge klar under træet.

Snart kan det blive endnu billigere for danske boligejere at låne penge. Corona-situationen har skabt tilbagegang i europæisk økonomi på grund af adskillige nedlukninger af lande og samfund. De aktuelle nedlukninger i Tyskland og Frankrig kan tvinge chefen for Den Europæiske Centralbank, Christine Legarde, til at gribe ind meget snart. Det siger Sydbanks cheføkonom Søren V. Kristensen til Finans.dk ifølge BT.


Lavere renter på boliglån kan blive en realitet inden længe.

Det tyder på, at renterne til eksempelvis boliglån bliver påvirket af den omtalte indgriben. I dag kan du få et 30-årigt fastforrentet lån til en rente på bare 0,5 procent. Endda har samtlige flekslånstyper, fra de helt korte og op til det 10-årigt lange flekslån, en negativ rente.

For eksempel ligger det populære F5-lån, med en rente på minus 0,34 procent hos Totalkredit. Et F5-lån er et rentetilpasset lån, hvilket betyder at renten tilpasses nye obligationer hvert 5. år. Derfor kan lånet både stige eller falde, hver gang det tilpasses.

– Boliglån er uhyre billige. Men de kan meget vel blive endnu billigere, næste gang der kigges i værktøjskassen, siger cheføkonomen til Finans.dk ifølge BT.

Den Europæiske Centralbank, sætter en såkaldt styringsrente som især fleksrenterne påvirkes af. Styringsrenten ligger i øjeblikket nede på 0,5 procent, for at stimulere økonomien i forbindelse med den økonomiske nedgang, som den aktuelle pandemi er med til at forårsage. Styringsrenten er dykket, fordi lave renter tilskynder lån af penge til investering fra virksomheder, og det tilskynder brug af penge hos forbrugerne.

Mest læste artikler