Corona bremser boligkøb: Køberne er bekymrede for økonomien

30 procent af potentielle boligkøbere har udskudt købet af deres drømmebolig på grund af bekymringerne for boligøkonomien, og hvilken effekt coronakrisen har på boligmarkedet, viser en undersøgelse, der slår fast at købevilligheden ikke har været mindre de sidste fire år.

Nedlukningen af Danmark har selvfølgelig betydning for den danske økonomi. Og på boligmarkedet kan usikkerheden og det faldende forbrug også mærkes. 

YouGovs har netop gennemført det seneste køberbarometer for ejendomsmæglerkæden Home, og den kvartalsvise måling blandt 2000 repræsentative danskere viser den laveste interesse for boligkøb i barometerets fire års historik.

Metoden for købsbarometeret er en række spørgsmål der er stillet til 2000 danskere over 18 år. Og 12% ad de adspurgte svarer, at de har planer om at købe bolig i løbet af det næste halve år. For blot tre måneder siden var det over 15 % af befolkningen, der ville købe bolig. Der er tale om et signifikant fald, konkluderer YouGov.

30% er stemplet ud

Inden coronakrisen og de første måneder af 2020, var boligsalget i fuld flor. Det vurderes derfor at uden coronakrisens indtog, ville boligmarkedet lige nu være på sit højeste. Derfor virker faldet, fra 15 procent til 12 procent, da den rammer boligmarkedet med høj hastighed, mere brat.

”Undersøgelsen tyder altså på, at 30 % af køberne med aktuelle planer om et boligkøb har stemplet ud af boligmarkedet på grund af corona, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i Home i en pressemeddelelse.

Lys for enden af tunnellen

– Boligmarkedet står uden tvivl foran en mere usikker tid, hvor vi vil opleve, at både købere og sælgere fortsat er afventende, men vi forventer ikke, at handlen går i stå, og jo mere ro og tryghed der indfinder sig i Danmark, jo bedre vil det gå, siger Michael Dalsager.

Mest læste artikler