DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Derfor sælger mange københavnere boligen

På bare et år er andelen af boligsælgere, der sælger boligen af økonomiske årsager, fordoblet i Region Hovedstaden.

Hvor det i 2017 gjaldt knap 6 pct. af boligsælgerne, angiver 12 pct. af sælgerne i 2018, at salget sker af økonomiske årsager. Langt flest, nemlig 56 pct., sælger fordi deres behov har ændret sig, mens 32 pct. af hovedstadens beboere sælger af ren og skær lyst til noget andet.

“Der er ikke umiddelbart en entydig forklaring på udviklingen,” siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann. “Renten er fortsat lav og attraktiv, og det samme gælder ledigheden. Jeg tror, vi skal finde årsagen i to andre forhold: Dels møder vi en del sælgere, der ønsker at sælge, mens priserne er på toppen, og samtidig fortæller nogle sælgere i specielt i Københavns og Frederiksberg Kommuner, at de vil sælge inden de nye ejendomsskatteregler slår fuldt igennem i 2021.”

Selv om andelen, der sælger af økonomiske årsager, er fordoblet det seneste år, er det dog stadig praktiske grunde, der får langt flest til at sætte boligen til salg. I denne kategori er det især familieforøgelser eller -formindskelser, der får københavnerne til at sætte til salg: “Det er de store begivenheder i livet, der får os til at søge efter nye rammer. Når vi får børn og pladsen bliver trang, og igen når børnene er flyttet hjemmefra, og der er for mange kvadratmeter at vedligeholde og varme op,” siger Jan Nordmann.

Få et gratis salgstjek hos EDC, og få en vurdering af din bolig. 

Andelen af ”lystsælgere” i Region Hovedstaden er også højere end for det øvrige Danmark som helhed, idet 32 pct. af hovedstadsboerne angiver, at det er lysten, der driver boligskiftet mod 23 pct. i resten af Danmark. “Antallet af lystsælgere stiger altid, når der er positiv udvikling i boligmarkedet og stigende priser. Det giver flere en tanke om at sælge på toppen og måske indkassere en god gevinst, samtidig med at der er udsigt til et relativt hurtigt salg.”

Kilde: EDC, juli 2018

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler