Eksperter forudser: Nu stiger renten

De gyldne dage på boligmarkedet med rekordlave renter kan være ved at nå sin foreløbige afslutning. Det konkluderer 2 boligøkonomer.

De danske boligejere har længe nydt godt af de lave renter, men det kan snart få en ende.

Udenlandske investorers fokus på aktier kan betyde højere rente i Danmark. Det forudser 2 danske boligøkonomer på baggrund af faldende danske boligobligationer som konsekvens af høje inflation i USA og Japan, skriver finans.dk.

Udvikling i USA og Japan spiller ind

Finansmediet skriver, at der lige nu sker en udvikling i både USA og Japan der kan have store konsekvenser for de danske boligejere.

Den amerikanske centralbank FED har sat et inflationsmål på 2% om året, og dette kan påvirke den danske rente. Det er derfor ikke tilfældigt, at kursen på de danske boligobligationer er faldet på det seneste, vurderer boligøkonom i Nordea, Lise Nytoft Bergmann i finansmediet.

Foruden USA spiller Japan også en afgørende rolle. Japan har i det nye år ikke fået et nært så godt afkast på deres 110 milliarder danske obligationer. Af samme årsag frygtes det, ifølge chefanalytiker i Totalkredit Sune Malthe-Thagaard, at de japanske investorer ikke ønsker at geninvestere og renten hermed stiger i takt med boligejerne betaler afdrag.

Læs også: Hvad er inflation?

Mest læste artikler