Eksperter forudser: Nu stiger renten

De gyldne dage på boligmarkedet med rekordlave renter kan være ved at nå sin foreløbige afslutning. Det konkluderer 2 boligøkonomer.

Home agents are using a calculator to calculate the loan period each month for the customer.

De danske boligejere har længe nydt godt af de lave renter, men det kan snart få en ende.

Udenlandske investorers fokus på aktier kan betyde højere rente i Danmark. Det forudser 2 danske boligøkonomer på baggrund af faldende danske boligobligationer som konsekvens af høje inflation i USA og Japan, skriver finans.dk

Udvikling i USA og Japan spiller ind

Finansmediet skriver, at der lige nu sker en udvikling i både USA og Japan der kan have store konsekvenser for de danske boligejere.

Den amerikanske centralbank FED har sat et inflationsmål på 2% om året, og dette kan påvirke den danske rente. Det er derfor ikke tilfældigt, at kursen på de danske boligobligationer er faldet på det seneste, vurderer boligøkonom i Nordea, Lise Nytoft Bergmann i finansmediet.

Foruden USA spiller Japan også en afgørende rolle. Japan har i det nye år ikke fået et nært så godt afkast på deres 110 milliarder danske obligationer. Af samme årsag frygtes det, ifølge chefanalytiker i Totalkredit Sune Malthe-Thagaard, at de japanske investorer ikke ønsker at geninvestere og renten hermed stiger i takt med boligejerne betaler afdrag. 

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler