Køb dit sommerhus om vinteren – det er meget billigere

Det er mange penge, du kan spare eller tjene, hvis du handler sommerhus på det rette tidspunkt af året. Se, hvilken måned du ALDRIG skal handle sommerhus i.

De hemmelige sommerhuspriser

Det har været en velbevaret hemmelighed, at priserne på sommerhuse forandrer sig med årstiden. Det har de kloge, der kender til denne dynamik, kunnet tjene store summer på.

Websitet “boligsiden.dk” fører et markedsindeks over boligpriser og herunder priserne på sommerhuse, når de handles. Statitstikken viser tydeligt, at det er ugunstigt at handle sommerhus om vinteren:

  • Det absolutte bundniveau på priserne er i den sidste vintermåned: Februar.
  • Den bedste måned på landsplan er den strålende sommermåned: Juni

Priserne er i øvrigt forholdsvis stabile mellem maj og november måned. Det er først, når vintermånederne kommer, at det store dyk sker.

Overraskende forskel

Den markante forskel skyldes dels, at udbudspriserne er lavere om vinteren, og at nedslag i prisen også generelt er højere på denne årstid.

Direktøren for en af landets førende sommerhusudlejere, internetportalen campaya.dk, kender udmærket til denne forskel, men er alligevel overrasket over omfanget af prisforskellen:

– Det er overraskende, at forskellen er så stor, men det er naturligt, at der er en forskel. Efterspørgslen på sommerhuse er naturligt mindre om vinteren, og det afspejles selvfølgelig i salgspriserne. Om vinteren er det ikke alle, der lige går og tænker på sommerhuskøb, og når der er færre købere, justerer markedet sig naturligt efter det. Men det er bemærkelsesværdigt, at prisforskellen er så markant, vurderer direktør Claus Pedersen fra Campaya.dk.

Regionale forskelle i sommerhuspriser

Udsvingene er lidt forskellige fra landsdel til landsdel, men tendensen er den samme: sommerhuse er ganske enkelt billigere om vinteren.

Den nævnte statistik på boligsiden.dk afslører også i hvilken landsdel, sommerhuse sælges til både den højeste og den laveste pris.

Her er det ikke overraskende, at priserne er højest hele året rundt i Region Hovedstaden. De billigste sommerhuse ligger i Region Sjælland, som også udgøres af Møn og Lolland Falster. Næstbilligst er Region Nordjylland.

Du kan selv studere detaljerne i boligsiden.dk’s markedsindeks her.

Mest læste artikler