DENNE ARTIKEL ER SPONSORERET

Nordjyder er lystsælgere

I Nordjylland er der i forhold til resten af landet markant flere, der sælger deres bolig af ren og skær lyst til at flytte til nye omgivelser.

Det viser en ny undersøgelse blandt 1.264 boligkunder hos landets største ejendomsmæglerkæde, EDC. Her angiver nemlig hele 44 pct. af sælgerne i Region Nordjylland, at de har sat boligen til salg, fordi de har lyst til at flytte til noget andet, og det er langt flere end i landets øvrige regioner, hvor det gælder mellem 9 og 32 pct. af sælgerne. Andelen af lystsælgere i Nordjylland er endvidere steget i forhold til sidste år.

“Antallet af lystsælgere stiger altid når der er positiv udvikling i boligmarkedet med flere handler og stigende priser,” siger EDC’s kommunikationschef Jan Nordmann. “Det giver flere en tanke om at sælge på toppen og måske indkassere en god gevinst, samtidig med at der er udsigt til et hurtigt salg.”

Netop i Aalborg har man igennem de seneste år set et forrygende ejerlejlighedsmarked, som er bemærkelsesværdigt med landets laveste salgstider og prisstigninger omkring 50 pct. siden 2010: “Det er netop denne udvikling, der er afgørende for at flere vælger at sætte til salg. Kan man sælge en ejerlejlighed i Aalborg, der er steget 50 eller 60 pct. i pris og i stedet købe et hus, der i samme periode kun er steget omkring 20 pct., så har man gjort en god forretning,” siger Jan Nordmann. Få et gratis salgstjek hos EDC, og find ud af hvad din bolig er værd. 

Kilde: EDC, Juli 2018

Pinterest Instagram Print

Mest læste artikler