Nu bliver det nemmere at låne til huset i disse postnumre

Hvis du drømmer om at skifte det travle storbyliv ud med landsbyidyl, kan du nu få en håndsrækning af staten.

Lån nemmere penge til huskøb

Med et nyt forslag vil regeringen sikre, at flere har mulighed for at låne penge til drømmehuset i landdistrikterne. Regeringen foreslår nemlig, at staten påtager sig en del af risikoen ved boliglånet, hvilket vil gøre det mere attraktivt for bankerne at låne penge ud til boligkøb i udkantsdanmark. Det skriver Ritzau.

Der er dog nogle krav, som boligen skal opfylde, før der kan gøres brug af statsgarantien. For det første dækker ordningen kun 200 postnumre, som er placeret i landdistrikter. Derudover skal huset:

  • Have en handelspris under 8.000 kr. pr. m2., eller
  • Ligge i et postnummer med en gennemsnitlig handelspris under 8.000 kr. pr. m2. – dog sådan, at den enkelte bolig skal have en handelspris under 10.000 kr. pr. m2.

– Forhåbentligt vil flere danskere, der før har fået nej til et lån på grund af deres postnummer, fremover kunne få et ja til drømmehuset. Det er klart, at vi ikke vil kunne hjælpe alle, men vi mener, at der er brug for et opgør med den skævvridning, der er sket på vores boligmarked, siger erhvervsminister Simon Kollerup om tiltaget. 

Sådan fungerer lånet

Fx vil en familie, der ønsker at låne til en ejerbolig på 130 kvadratmeter til 1 mio. kr. kunne få et lån med statsgaranti på en del af boliglånet, hvis instituttet skønner, at det er en forudsætning for at få et lån. Da vil staten kunne garantere omkring 20 procent af lånet og dermed fjerne en del af risikoen for det långivende institut. Den resterende del af belåningen er uden statsgaranti.

Se kortet nedenfor om dit postnummer er omfattet af forslaget.

Foto: Erhvervsministeriet

Læs også: Hvad er inflation?

Mest læste artikler