Nu er de første nye ejendomsvurderinger ude

Nu er der endelig kommet skub i de nye ejendomsvurderinger, der har været længe undervejs. Over de næste par måneder får 50.000 boligejere ny vurdering. Se, om du skal have penge tilbage eller ej.

Blå himmel og udsigt over parcelhusenes tage i Odense.

2011. Så lang tid siden er det, at de seneste offentlige ejendomsvurderinger blev lavet. Men nu er der endelig sket noget på vurderingsfronten. Vurderingsstyrelsen er nu klar med de første 50.000 vurderinger, som bliver sendt ud henover de næste par måneder. Det skriver Ekstra Bladet.

Stadig langt fra i mål 

Men det er dog langt fra alle boligejere, der kan forvente en besked i sin e-boks det næste stykke tid. Udover de 50.000, der får besked i 2021, kan kun 100.000 forvente at få svar i løbet af 2022. Ud af de knapt 1,6 millioner boligejere i Danmark, må de resterende små 700.000 parcel- og rækkehusejere altså vente. Først i det sidste halvår af 2022 vil Vurderingsstyrelsen nemlig tage hul på de resterende boligvurderinger. 

Ifølge chefanalytiker og privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank, er det særligt boligejere i yderområder, der vil få penge retur. Hun skønner, at det i gennemsnit drejer sig om 18.000 kr.

Skattestop og nye skatteregler

Frem mod 2024 er der skattestop for ejendomsværdiskat, stigningsbegrænsning af grundskylden og indefrysning af stigninger i grundskylden. I 2024 følger så nye boligskatteregler, som ifølge Vurderingsstyrelsen vil give lavere ejendomsværdiskattesatser samt lavere gennemsnitlige grundskyldpromiller i de fleste af landets 98 kommuner.

Mest læste artikler